Koskacukor: Indiai húsgombócok édes currys mártásban

2017. szeptember 4., hétfő

Indiai húsgombócok édes currys mártásban

Nagyon-nagyon szeretjük az indiai ízeket és emiatt gyakran esik a választás hasonló ételekre. A koriander, a római kömény, a curry vagy a masalák mindig jöhetnek. Enyhén csípősen szeretjük, de aki bírja tehet bele rendesen chilit.










Indiai húsgombócok édes currys mártásban
Hozzávalók 4 személy részére:
70 dkg darálthús
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál joghurt
3 evőkanál zsemlemorzsa

cayenne bors
3-4 evőkanál olaj

a mártáshoz:
1 vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál garam masala
2 teáskanál édes curry
2 konzerv darabolt paradicsom
víz
olaj

a körethez:
basmati rizs
naan lepény

Elkészítés:
A darálthúshoz adjuk a fűszereket, a joghurtot, a zsemlemorzsát és végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Jól összedolgozzuk, gombócokat formálunk, majd forró olajban körbe pirítjuk és kiszedjük papírtörlőre.
A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk és a visszamaradt zsiradékon megdinszetljük. Elkeverjük a masalát és a curryt, majd felöntjük a darabolt paradicsommal. Miután felforrt, belehelyezzük a húsgombócakt és lefedve alacsony lángon egy órát főzzük.
Főtt basmati rizzsel és naan lepénnyel tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...