Koskacukor: Tejszínes-póréhagymás sertésszűz

2017. szeptember 18., hétfő

Tejszínes-póréhagymás sertésszűz

Nem vagyok úri lány, de a sertésszűz a kedvencem, ha már disznóhúsról van szó. Egyébként sikerül olyan árban beszereznem, mint a csirkemellfilé, így igazából nem is gondolkodok rajta, amikor rá kerül a választás. Óvatosan kell vele bánni, mert könnyen kiszárad, de ha pont eltaláljuk akkor nagyon finom omlós, puha és szaftos marad. Szoktam egészben sütni, amennyiben szeletelem rövid ideig serpenyőben először magas, majd közepes lángon készítem el. Tejszínes, hagymás szaftosan került az asztalra, csak egy tésztát főztem mellé. Na jó, ha házi lett volna, az lett volna az igazi. :) De arra sajnos nem volt időm.







Tejszínes-póréhagymás sertésszűz
Hozzávalók 2 személy részére
40-50 dkg sertésszűz
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió

1 póréhagyma
1 dl száraz fehérbor
5 dkg vaj
3 evőkanál olívaolaj
2 dl húsalaplé vagy víz
1,5 dl tejszín
1 tesákanál keményítő

Elkészítés:
A sertésszűzet ujjnyi vastagra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval. Olívaolaj és vaj keverékén mindkét oldalát megpirítjuk, éppen, hogy csak színt kapjon. A póréhagymát felkarikázzuk, hozzáadjuk, végül felöntjük borral és a húsalaplével. Addig pároljuk fedő alatt, amíg a hús megpuhul. A keményítőt simára keverjük a tejszínnel, majd a szaftot ezzel sűrítjük be. Amennyiben nagyon sűrű lenne, adhatunk hozzá egy kevés húalaplét vagy vizet.
Főtt tésztával tálaljuk. Illik hozzá még a burgonyapüré, a krokett vagy éppen egy krémes polenta.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...