Tejszínes-póréhagymás sertésszűz
Hozzávalók 2 személy részére
40-50 dkg sertésszűz
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
só
1 póréhagyma
1 dl száraz fehérbor
5 dkg vaj
3 evőkanál olívaolaj
2 dl húsalaplé vagy víz
1,5 dl tejszín
1 tesákanál keményítő
Elkészítés:
A sertésszűzet ujjnyi vastagra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval. Olívaolaj és vaj keverékén mindkét oldalát megpirítjuk, éppen, hogy csak színt kapjon. A póréhagymát felkarikázzuk, hozzáadjuk, végül felöntjük borral és a húsalaplével. Addig pároljuk fedő alatt, amíg a hús megpuhul. A keményítőt simára keverjük a tejszínnel, majd a szaftot ezzel sűrítjük be. Amennyiben nagyon sűrű lenne, adhatunk hozzá egy kevés húalaplét vagy vizet.
Főtt tésztával tálaljuk. Illik hozzá még a burgonyapüré, a krokett vagy éppen egy krémes polenta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése