Szombaton általában valami egyszerű ebédet szoktam készíteni. Azért nem viszem túlzásba, mert vasárnap szoktam belehúzni, amikor ugyanis általában főzök levest, sütök valamilyen húsfélét meg még egyszerűbb desszertet is készítek. Meg amúgyis szombaton este valami vacsi úgyis van mindig, ami pótolja az ebédet. Holnap például pizza lesz, aminek a tésztája majdnem egy hétig készült. Egyszer ígérem annak a receptjét is megírom. Egyenlőre kísérleteztem, nagyon finom lett. A fele adag tésztát lefagyasztottam, most tesztelem, hogy milyen lesz így.
De most akkor jöjjön az egyszerű ebéd, aminek a receptjét a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is megtalálhatjátok. A fűszereket a Fűszerész webshopjából könnyen megrendelhetitek.
De most akkor jöjjön az egyszerű ebéd, aminek a receptjét a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is megtalálhatjátok. A fűszereket a Fűszerész webshopjából könnyen megrendelhetitek.
Fűszeres, ropogós bundájú sertésszelet áfonyaöntetes salátával
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertéscomb
só
őrölt bors
a panírozáshoz:
1,5 bögre kukoricapehely
1 bögre zsemlemorzsa
1/2 teáskanál morzsolt kakukkfű
1/2 teáskanál morzsolt rozmaring
1 teáskanál morzsolt majoránna
3 tojás
3 evőkanál liszt
a sütéshez:
olaj
a tartármártáshoz:
1 tojássárgája
1 dl olaj
2 dl görög joghurt
1 evőkanál fehérborecet
2 teáskanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál méz
1 teáskanál dijoni mustár
1 kávéskanál mártogatós fűszerkeverék
só
őrölt bors
a salátához:
1/2 jégsaláta
2 paradicsom
6 retek
2 szál újhagyma
1 kisebb kaliforniai paprika
1/4 uborka
4 evőkanál konzervkukorica (leszűrve)
az öntethez:
5 dkg áfonya
3 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál tökmagolaj
1 teáskanál méz
só
őrölt bors
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
a tálaláshoz:
burgonyapüré, sült burgonya vagy párolt rizs
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
A kukoricapelyhet robotgéppel durvára aprítjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a fűszereket. A húst lisztbe, felvert tojásba és a fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
A tartármártáshoz a tojássárgáját habverővel felverjük, miközben szép lassan hozzáöntjük az olajat. Kikeverjük a joghurttal és a mustárral. Hozzáadjuk az ecetet, a citromlevet, a mézet, majd sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük.
A salátához a zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk, és összeforgatjuk a kukoricával. Az öntet hozzávalóit krémesre turmixoljuk, annyi vizet adunk hozzá, hogy kissé folyékony állagú legyen. Tálaláskor a salátára öntjük.
A ropogós rántott szeleteket a tartármártással és a salátával tálaljuk. Kínálhatunk mellé burgonyapürét, sült burgonyát vagy rizst.
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertéscomb
só
őrölt bors
a panírozáshoz:
1,5 bögre kukoricapehely
1 bögre zsemlemorzsa
1/2 teáskanál morzsolt kakukkfű
1/2 teáskanál morzsolt rozmaring
1 teáskanál morzsolt majoránna
3 tojás
3 evőkanál liszt
a sütéshez:
olaj
a tartármártáshoz:
1 tojássárgája
1 dl olaj
2 dl görög joghurt
1 evőkanál fehérborecet
2 teáskanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál méz
1 teáskanál dijoni mustár
1 kávéskanál mártogatós fűszerkeverék
só
őrölt bors
a salátához:
1/2 jégsaláta
2 paradicsom
6 retek
2 szál újhagyma
1 kisebb kaliforniai paprika
1/4 uborka
4 evőkanál konzervkukorica (leszűrve)
az öntethez:
5 dkg áfonya
3 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál tökmagolaj
1 teáskanál méz
só
őrölt bors
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
a tálaláshoz:
burgonyapüré, sült burgonya vagy párolt rizs
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
A kukoricapelyhet robotgéppel durvára aprítjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a fűszereket. A húst lisztbe, felvert tojásba és a fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
A tartármártáshoz a tojássárgáját habverővel felverjük, miközben szép lassan hozzáöntjük az olajat. Kikeverjük a joghurttal és a mustárral. Hozzáadjuk az ecetet, a citromlevet, a mézet, majd sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük.
A salátához a zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk, és összeforgatjuk a kukoricával. Az öntet hozzávalóit krémesre turmixoljuk, annyi vizet adunk hozzá, hogy kissé folyékony állagú legyen. Tálaláskor a salátára öntjük.
A ropogós rántott szeleteket a tartármártással és a salátával tálaljuk. Kínálhatunk mellé burgonyapürét, sült burgonyát vagy rizst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése