Koskacukor: Segítsüti 2017 őszén

2017. szeptember 25., hétfő

Segítsüti 2017 őszén

Ilyen sem volt még, kedves barátaink, ezt a posztot a Segítsüti szervezője, Éva írja, mert Brigiéknél órák óta tartó áramszünet van. E helyről is köszönjük a szomszédoknak, amiért belefúrtak a vezetékbe...  Így hát most csak röviden, addig, amíg Brigi is hozzá nem fér a blogjához. 24 db csodás dupla csokis madeleine-t ajánl fel az árverésre, szerintem így elsőre elég lesz a fotója is ahhoz, hogy őrült licitálásba kezdjetek ITT. Az árverés már zajlik, szeptember 28-án, csütörtökön 16.00 órakor ér véget. Nem is szaporítom a szót, köszönöm Briginek a bizalmat, hogy beengedett a blogja kezelő felületére :)


Csokoládés kandírozott narancsos madeleine
Hozzávalók (24 db-hoz):
8 dkg fehér tönkölyliszt
3 evőkanál holland kakaó
2 evőkanál csokoládé chips
3 teáskanál kandírozott narancs
5 dkg cukor
5 dkg nádcukor
2 tojás
8 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:
A lisztet kimérjük, elvegyítjük benne a kakaóport, a csokoládé chipset és a kandírozott narancsot. A tojásokat felhabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a vanília kivonatot. A száraz alapanyagokkal együtt, simára keverjük, majd egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Másnap teáskanál segítségével a formákba kanalazunk a tésztából, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőbe helyezzük, kb. 7 perc alatt készre sütjük. Rácsra szedjük és hűlni hagyjuk.
Légmentesen tárolva akár egy hétig is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...