Marokkói csirkecombok, édesburgonyás kölesfasírttal
Hozzávalók (4 személy részére):
4 csirkecomb
1 evőkanál füstölt paprika
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál őrölt cayenne bors
3 gerezd fokhagyma
3 cm friss reszelt gyömbér
2 babérlevél
50 ml olaj
só
bors
1 vöröshagyma
40 dkg konzerv darabolt paradicsom
20 dkg konzerv csicseriborsó
1 dl víz
az édesburgonyás köleshez:
15 dkg köles
1 sült édesburgonya
1 tojás
2 evőkanál aprított petrezselyem
só
frissen őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió
a panírhoz:
zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A fűszereket, a fokhagymával, a gyömbérrel és a babérlevéllel együtt az olajhoz adjuk, majd turmixoljuk és bepácoljuk a combokat. Fóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe helyezzük, de minimum 2-3 óráig pihentetjük. Tepsibe tesszük, aprított vöröshagymával, megszórjuk, majd mellé tesszük a csicseriborsót és a konzerv paradicsomot. Kevés vizet aláöntünk, végül fóliával letakarva, előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 1 óra hosszára. Ezután kivesszük, a fóliát eltávolítjuk és további fél órára visszatoljuk.
A kölest háromszoros mennyiségű vízben puhára, kicsit ragacsosabbra főzzük. Az édesburgonyát (amit megsüthetünk a hús mellett a sütőben fóliába csomagolva) összetörjük és a kész kihűlt köleshez adjuk. Belekeverünk egy tojást, majd fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és friss petrezselyemmel. Pogácsákat formázunk, zsemlemorzsába megforgatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalukat megsütjük.
A megsült csirkecombokra kanalazunk a paradicsomos csicseriborsóból és köles fasírttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése