Koskacukor: Édesburgonyás lepénykenyér

2018. január 18., csütörtök

Édesburgonyás lepénykenyér

Egyszer láttam valahol sütőtökkel készült langallót. Lehetett volna akár a tésztájába is tenni, de ez konkrétan rá volt reszelve. Nem akartam most egy nagyobb sütőtökre beruházni, mert már van a fagyasztóban is sült változatban, ezért arra gondoltam édesburgonyával sem lehet rossz. Az pedig mindig van itthon. Szerencsére általában találok akcióban, olyankor 2-3 darabot veszek is belőle. Ha nem mi, akkor Emma tuti megeszi.







Édesburgonyás lepénykenyér
Hozzávalók (25x30 cm nagyságú tepsihez):
30 dkg liszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dl langyos tej
5 dkg olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor

továbbá:
5-6 evőkanál tejföl (20%-os zsírtartalmú)
15 dkg darabolt bacon
1 kisebb édesburgonya reszelve
15 dkg reszelt gouda sajt
1 kisebb fej lilahagyma karikára vágva

Elkészítés:
A liszteket tálba mérjük, elvegyítjük benne az élesztőt, a sót és a cukrot. Majd hozzáadjuk az olajat és a langyos tejet. Rugalmas, könnyű tésztát dagasztunk belőle. Szobahőmérsékleten egy órát pihentetjük, majd enyhén lisztezett felületre borítjuk. Óvatosan átgyúrjuk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belehelyezzük a tésztát. Megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal, édesburgonyával, baconnal és végül lilahagymával. Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 40-45 perc alatt készre sütjük. Rácsra helyezzük, majd langyosan szeleteljük és azonnal kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...