Édesburgonyás lepénykenyér
Hozzávalók (25x30 cm nagyságú tepsihez):
30 dkg liszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dl langyos tej
5 dkg olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
továbbá:
5-6 evőkanál tejföl (20%-os zsírtartalmú)
15 dkg darabolt bacon
1 kisebb édesburgonya reszelve
15 dkg reszelt gouda sajt
1 kisebb fej lilahagyma karikára vágva
Elkészítés:
A liszteket tálba mérjük, elvegyítjük benne az élesztőt, a sót és a cukrot. Majd hozzáadjuk az olajat és a langyos tejet. Rugalmas, könnyű tésztát dagasztunk belőle. Szobahőmérsékleten egy órát pihentetjük, majd enyhén lisztezett felületre borítjuk. Óvatosan átgyúrjuk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belehelyezzük a tésztát. Megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal, édesburgonyával, baconnal és végül lilahagymával. Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 40-45 perc alatt készre sütjük. Rácsra helyezzük, majd langyosan szeleteljük és azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése