Mézes-körtés oldalas, zöld pestos krokettel
Hozzávalók (4 személy részére):
1,5 kg oldalas
2 dl víz
4-5 karika gyömbér
4 körte
a páchoz:
2 nagy evőkanál méz
1 dl almaecet
1 teáskanál egész szecsuáni bors
2 teáskanál morzsolt rozmaring
2 teáskanál morzsolt zsálya
1 teáskanál só
1/2 kávéskanál őrölt bors
a kroketthez:
30 dkg főtt, tört burgonya
15 dkg rétesliszt
1 tojás
3 teáskanál zöld pesto
só
frissen őrölt bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A pác hozzávalóit kikeverjük, majd jól belekenjük az oldalasba. Fóliába csomagolva egy éjszakára a hűtőbe helyezzük. Másnap tepsibe helyezzük, aláöntjük a vizet, rá karikázzuk a gyömbért, majd a felkockázott körtét a tetejére szórjuk. Alufóliával lefedve, előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és kb. 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk.
A tört burgonyához adjuk a réteslisztet, a tojást, a pestot és sóval, borssal ízesítjük. Jól összedolgozzuk, majd gombócokat formálunk a tenyerünkkel. Meghempergetjük réteslisztben, majd a forró olajba tesszük és aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat beszívja. Az oldalast a vele sült körtével és a krokettel tálaljuk, szafttal meglocsolva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése