Bár miután a házi májast, liba tepertőt is simán falja, már meg sem lepődök.
Fehérbableves
Hozzávalók (6 személy részére):
25 dkg fehérbab
50 dkg füstölt csülök
15 dkg füstölt szalonna
2 szál karikára vágott répa
3-4 szem kockára vágott burgonya
1 kis csokor petrezselyem
1 fej apróra darabolt vöröshagyma
2-3 babérlevél
1 teáskanálnyi egész feketebors
só
2 csapott evőkanál liszt
1 csapott teáskanál fűszerpaprika
tálaláshoz:
tejföl
ecet
Elkészítés:
A babot és a csülköt előző éjszaka beáztatjuk. Másnap a csülköt feldaraboljuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet és a fekete borsot, majd kb. 1,5 óra alatt félpuhára főzzük. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, kiszedjük és a visszamaradt zsiradékon az apróra darabolt vöröshagymát megdinszteljük. Beleszórjuk a lisztet és a fűszerpaprikát és simára keverjük. A főzőléből 2-3 merőkanállal rászedünk, csomómentesre keverjük és a leveshez adjuk a leszűrt babbal, a kisült szalonnával, a burgonyával és a répával együtt. További kb. 1-1,5 óra alatt készre főzzük. A végén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tejföllel és ecettel tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése