Koskacukor: Fehérbableves

2018. január 29., hétfő

Fehérbableves

Talán sokan ismerik és készítettek már fehérbablevest, de én sokszor az egyszerű receptekkel is gondban vagyok, mint például miből mennyire is van szükségünk kérdés, sokszor felmerül bennem. Nálunk a fehérbableves füstölt csülökkel és szalonnával készül és egy kevéske rántással. El kell mondanom, hogy nem csak nekünk, hanem Emmának is nagyon ízlett.
Bár miután a házi májast, liba tepertőt is simán falja, már meg sem lepődök.









Fehérbableves
Hozzávalók (6 személy részére):
25 dkg fehérbab
50 dkg füstölt csülök
15 dkg füstölt szalonna
2 szál karikára vágott répa
3-4 szem kockára vágott burgonya
1 kis csokor petrezselyem
1 fej apróra darabolt vöröshagyma
2-3 babérlevél
1 teáskanálnyi egész feketebors

2 csapott evőkanál liszt
1 csapott teáskanál fűszerpaprika

tálaláshoz:
tejföl
ecet

Elkészítés:
A babot és a csülköt előző éjszaka beáztatjuk. Másnap a csülköt feldaraboljuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet és a fekete borsot, majd kb. 1,5 óra alatt félpuhára főzzük. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, kiszedjük és a visszamaradt zsiradékon az apróra darabolt vöröshagymát megdinszteljük. Beleszórjuk a lisztet és a fűszerpaprikát és simára keverjük. A főzőléből 2-3 merőkanállal rászedünk, csomómentesre keverjük és a leveshez adjuk a leszűrt babbal, a kisült szalonnával, a burgonyával és a répával együtt. További kb. 1-1,5 óra alatt készre főzzük. A végén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tejföllel és ecettel tálaljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...