Koskacukor: Fahéjas-mandulás csiga

2018. január 3., szerda

Fahéjas-mandulás csiga

Karácsonyi linzer nálunk ez a fahéjas-mandulás csiga volt. A sütik elfogytak szerencsére, már csak ebből a finom csiguszokból maradt, mert egy kis üvegecskébe kerültek, így nem volt szem előtt állandóan, mint a többi. De nem is baj, mert legalább még tudunk egy kicsit rágcsálni. Jövő héttől kezdődhet az év eleji diéta. Na jó, nem, de az tuti, hogy süti egy darabig nem lesz, mert meguntuk.






Fahéjas-mandulás csiga
Hozzávalók:
a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg puha vaj
6 dkg porcukor
1 tojássárgája
4 evőkanál hideg tej

a töltelékhez:
10 dkg darált mandula
4 dkg porcukor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
3 dkg puha vaj

Elkészítés:
A tészta alapanyagait kimérjük, összeállítjuk a tésztát, majd hűtőbe helyezzük 30 percre. Addig a tölteléket elkészítjük. A darált mandulához adjuk a porcukrot, a fahéjt és a puha vajat. A tésztát 2 részre osztjuk, enyhén lisztezett felületen hosszú 3-4 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. A töltelék felével megkenjük, feltekerjük a szélesebbik oldalánál fogva. A másik adag tésztával is így járunk el. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe helyezzük legalább 1 óra hosszára. Éles kés segítségével kb. 3 mm vastagságúr szeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük, kb. 12 perc alatt készre sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...