Fahéjas-mandulás csiga
Hozzávalók:
a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg puha vaj
6 dkg porcukor
1 tojássárgája
4 evőkanál hideg tej
a töltelékhez:
10 dkg darált mandula
4 dkg porcukor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
3 dkg puha vaj
Elkészítés:
A tészta alapanyagait kimérjük, összeállítjuk a tésztát, majd hűtőbe helyezzük 30 percre. Addig a tölteléket elkészítjük. A darált mandulához adjuk a porcukrot, a fahéjt és a puha vajat. A tésztát 2 részre osztjuk, enyhén lisztezett felületen hosszú 3-4 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. A töltelék felével megkenjük, feltekerjük a szélesebbik oldalánál fogva. A másik adag tésztával is így járunk el. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe helyezzük legalább 1 óra hosszára. Éles kés segítségével kb. 3 mm vastagságúr szeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük, kb. 12 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése