Koskacukor: Caprese csirkemellfilé cukkinis-répás rizottóval

2018. január 12., péntek

Caprese csirkemellfilé cukkinis-répás rizottóval

Nem mondhatnám, hogy nagyon aktív vagyok így január elején, de kell egy kis lazítás. Emma három napig 39 fokos lázzal küzdött, majd szerencsére lement neki és a kedve is visszajött. Estére lemerültem és semmi kedvem nem volt ahhoz, hogy gép elé üljek. Inkább kikapcsoltam az agyam és kirakóval játszottunk a férjemmel. Tegnap estére ki is pipáltuk a még két ünnep között elkezdett, 1500 darabosat. Van még másik kettő hasonló, úgyhogy nem fogunk unatkozni. Viszont enni kell és hoztam is valami könnyebb, zöldséggel teli, egészséges ebédet.











Caprese csirkemellfilé cukkinis-répás rizottóval
Hozzávalók (4 személy részére):
8 szelet csirkemellfilé
20 dkg mozzarella
4 közepes paradicsom
morzsolt bazsalikom
morzsolt oregano

bors
3-4 evőkanál olívaolaj

a rizottóhoz:
2 répa
1 cukkini
1 lilahagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
25 dkg arborio rizs
1 liter forró húsalaplé

fehérbors
5 dkg vaj
10 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:
A filézett csirkemell szeleteket megsózzuk, borsozzuk és fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal. Tepsibe helyezzük, paradicsom és mozzarella karikákkal befedjük, majd meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és kb. 45-60 perc alatt készre sütjük.
A rizottóhoz a zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apró kockára, a cukkinit és a répát vékony csíkokra szeleteljük. A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a répát és a cukkinit. Miután megpuhultak, beletesszük a kimért rizst és lepirítjuk.Felöntjük borral, majd amikor elpárolgott, akkor húsalapléből hozzámérünk 2 merőkanállal. Így tovább adagoljuk, mindig megvárva, hogy magába szívja. Amikor megfőtt a rizs, de még éppen roppanós, sózzuk és borsozzuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat és a parmezánt. Sült csirkemellel tálaljuk!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...