Caprese csirkemellfilé cukkinis-répás rizottóval
Hozzávalók (4 személy részére):
8 szelet csirkemellfilé
20 dkg mozzarella
4 közepes paradicsom
morzsolt bazsalikom
morzsolt oregano
só
bors
3-4 evőkanál olívaolaj
a rizottóhoz:
2 répa
1 cukkini
1 lilahagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
25 dkg arborio rizs
1 liter forró húsalaplé
só
fehérbors
5 dkg vaj
10 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
A filézett csirkemell szeleteket megsózzuk, borsozzuk és fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal. Tepsibe helyezzük, paradicsom és mozzarella karikákkal befedjük, majd meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és kb. 45-60 perc alatt készre sütjük.
A rizottóhoz a zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apró kockára, a cukkinit és a répát vékony csíkokra szeleteljük. A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a répát és a cukkinit. Miután megpuhultak, beletesszük a kimért rizst és lepirítjuk.Felöntjük borral, majd amikor elpárolgott, akkor húsalapléből hozzámérünk 2 merőkanállal. Így tovább adagoljuk, mindig megvárva, hogy magába szívja. Amikor megfőtt a rizs, de még éppen roppanós, sózzuk és borsozzuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat és a parmezánt. Sült csirkemellel tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése