Koskacukor: Csőben sült csirkemell rizzsel

2018. január 15., hétfő

Csőben sült csirkemell rizzsel

Olyan jó volt hétvégén, végre mind a hárman együtt ebédeltünk úgy, hogy mindenki a saját tányérjával foglalkozott. Igaz nem pont ez volt az ebéd, de hasonló rizs és csirkemell jó szaftosan. Imádta Emma. Csupán egy baj volt, a kezével szemenként szedte a rizst. Oké egy darabig el volt vele, de amikor már befejeztük vagy 10 perce már az étkezést, ő még a felénél sem tartott és kicsit besegítettem. Szerencsére engedte, a saját nagy villámmal, mert persze az övé az az övé. Gondoltam én!!! Aztán később csere volt, mert hát a nagy az mégis csak jobb. Jó buli ez az egész, csak ne lenne az a fene nagy takarítás utána.









Csőben sült csirkemell rizzsel
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg csirkemellfilé
2 kápia paprika
2 vöröshagyma
1 konzerv darabolt paradicsom
3 evőkanál olaj
1 bögre hosszú szemű rizs
2,5 bögre húsalaplé

frissen őrölt bors
2-3 szál friss bazsalikom levelei
3 teáskanál cajun fűszerkeverék

a tetejére:
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A vöröshagymát és a kápia paprikát apróra daraboljuk, majd olajon megdinszteljük. A csirkemellfilét kockára vágjuk, majd hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, friss vagy szárított bazsalikommal és nem utolsó sorban kész cajun fűszerkeverékkel. Beletesszük a rizst, a konzerv darabolt paradicsomot, majd felöntjük húsalaplével. Amikor éppen csak felforrt, átöntjük egy közepes tepsibe, megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük és 50-60 perc alatt készre sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...