Koskacukor: Diós tönkölyös rozsos kenyér

2013. október 15., kedd

Diós tönkölyös rozsos kenyér

Molnár Ágitól ismét ellestem egy nagyon finom kenyér receptet. Most már, hogy van dióm ki is tudtam próbálni. Csak egy kicsit módosítottam a liszteken, a többit követtem a recept szerint. Nagyon finom lett. Az eredeti recept itt található Áginál. Mindenkinek csak ajánlani tudom!


Köszönöm Ági a receptet!


Diós tönkölyös rozsos kenyér
Hozzávalók:
200 g tk. tönköly búzaliszt
250 g víz
1 tk. méz
15 g friss élesztő

Továbbá:
150 g tk. tönköly búzaliszt
100 g világos rozsliszt
100 g BL80-as kenyérliszt
50 g víz
10 g friss élesztő
1 tk. só
1,5 ek. olívaolaj
100 g dió félbe vágva

Elkészítés:
Előző este vagy reggel, ha este sütjük elkészítjük az elő tésztát. Elkeverjük a lisztet a vízzel, hozzá adjuk a mézet és az élesztőt és meleg helyen hagyjuk, hogy jól felfusson.
Ezután hozzámérjük a többi lisztet, az élesztőt a sót és elkezdjük dagasztani. Folyamatosan adagoljuk a vizet, mert liszttől függően a mennyiség eltérhet. A vége felé dolgozzuk bele az olajat és a diót. Hagyjuk kelni egy kicsit. Most én is a hideg sütővel próbálkoztam és bevált. Időigényesebb és takarékosabb. :) Ebből egy 25 cm hosszú kenyér forma jön ki vagy, ahogy Ági készítette egy cipó. Gőzös sütőbe sütöttem a legmagasabb fokozaton kezdtem, majd 20 perc után levettem 180°C-ra és még további 20 percig így.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy ízlik Nektek. Finom lehet rozsliszttel is.
    Gyönyörű képet készítettél.
    Köszönöm <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon ízlett valóban, máskor is el fogom készíteni. Most már egyre többféle lisztem van itthon, sima tönköly még nincs, de most már ilyet is befogok szerezni. Kamrámba két polcon csak lisztek vannak.

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...