Koskacukor: Lenmagos stanglik

2013. október 27., vasárnap

Lenmagos stanglik

Molnár Ági ismét fantasztikus receptjét próbáltam ki, a Lenmagos tönkölystanglikat. Reggelre sütöttem meg, egy pohár frissen facsart körtelével és joghurttal tömtük befele ezeket a finom kifliket. Persze Ágié szebbek lettek, az enyém ismét fakó. Igaz a tetejét nem szórtam meg lenmaggal és tejjel sem kentem le, de ez sokat nem változtatott volna a helyzeten. Szerintem a sütővel lesz a probléma, az utóbbi időbe már úgy sütök, hogy az utolsó 5-10 percre legfelülre tolom a sütőlemezt, így talán egy picit piroskásabbak lesznek. De hát nem csak a  kinézet számít, nagyon finomak és csak ajánlani tudom mindenkinek!

Köszönöm szépen Ági!


Lenmagos stanglik
Hozzávalók (9 db 10dkg-os stanglihoz):
Elő tésztához:
200 g hideg víz
200 g tk. tönköly liszt
10 g élesztő

Továbbá:
100 g joghurt
50 g langyos víz
10 g élesztő
50 g lenmagolaj
150 g tk. tönköly liszt
100 g világos rozs liszt
100 g fehér liszt BL80
50 g lenmag
1 tk. só

Tetejére:
1 ek. tej
2 ek. lenmag
/Bevallom elfelejtettem. :( /

Elkészítés:
Az elő tészta hozzávalóit reggel elkészítettem és szoba hőmérsékleten hagytam estig érlelődni. Este hozzá mértem a többi alapanyagot és rugalmas tésztát dagasztottam. 1 órát pihentettem. Majdnem 1 kiló a tészta, ezt osztottam 9 részre. Gombócokat formáztam, ovális alakúra nyújtottam és feltekertem, mint ahogy a kifliket szoktam, de most egyenesen hagytam. Sütőpapíros tálcára helyeztem, majd mentek a hűtőbe. Reggel hideg sütőbe toltam, előtte megspricceltem vízzel és 25 perc alatt készre sütöttem.


2 megjegyzés:

  1. Én is mindig a fakósággal küzdök, csak csodálom másoknál milyen szépek és az enyémek olyan sápadtak. :( Ezt leszámítva nagyon szépek lettek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Szerintem a sütő a probléma, mert már más ötletem nincs. Sajnos másik sütőbe nem tudom kipróbálni ugyanazokat a kifliket, így pontosan nem fogok rájönni, hogy valójában ez a hiba vagy sem.

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...