Koskacukor: Krumpli krémleves kolbász chipssel és kolbászos muffinnal

2013. november 20., szerda

Krumpli krémleves kolbász chipssel és kolbászos muffinnal

Próbáltam ismét hasznosítani a kimaradt dolgokat. Hétvégi lakomából maradt még egy kis kacsa leves amiből krumpli krémlevest készítettem. Párom anyukájától származik a recept, nagyon finom és krémes, amióta megkaptam csak így készítem. De, hogy ne csak leves legyen az ebéd, kicsit törtem a fejem, hogy mi passzolna hozzá. Blogkóstoló 13. forduló alkalmával from Juci receptjei közül válogathattam. Gyorsan körbe néztem, hátha van valami ami illene ehhez a leveshez. És egyből meg is találtam. Juci: Kukoricás-baconos-sajtos muffinjait sütöttem meg, annyiban módosítottam, hogy bacon helyett kolbászt tettem bele illetve a kukoricát most hanyagoltam. (Bevallom nem volt itthon, egyébként szeretjük.)
Köszönöm szépen Juci a receptet, nagyon ízlett és jó ötlet leves mellé. :)
Egyébként klassz recepteket találtam Jucinál. Örülök, hogy őt kaptam, mert még nem ismertem a blogját, pedig a desszertjei elég csábítóak.





Krumpli krémleves kolbász chipssel
Hozzávalók:
600 g burgonya
1 szál póréhagyma
50 g vaj
1 liter húsalaplé
2 tojássárgája
1-1,5 dl tejszín
1 dl tej
só, bors, szerecsendió

Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a karikára vágott póréhagymát és egy kicsit megdinszteljük. A krumplit meghámozzuk, apróra daraboljuk, majd a fazékba tesszük és felöntjük a húsalaplével. Fedő alatt puhára főzzük. Ezután leöntünk a léből egy edénybe, hozzáadjuk a tejet és krémesre turmixoljuk. A tojások sárgáját kikeverjük a tejszínnel, ízesítsük egy kicsit sóval, borssal és szerecsendióval. A pépesre turmixolt krumplira visszaöntjük az alaplevet, visszatesszük a gáztűzhelyre és besűrítsük a tejszínes tojással. Vigyázzunk, itt már ne hagyjuk, hogy újra felforrjon, csak főzzük össze egy kicsit.
Vágjunk fel egy pár karika kolbászt vékonyra, süssük meg mind a két oldalát és tálalásnál díszíthetjük vele a tányért.



Kolbászos muffin:
Hozzávalók (12 db):
25 dkg tk. tönköly búzaliszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
1 kk. só
kevés bors, majoránna
15 dkg Gouda sajt
10 dkg kolbász
2 tojás
3 dl joghurt
0,5 dl olívaolaj

Elkészítés:
A tojásokat verjük fel, keverjük el a joghurttal és az olívaolajjal.
A lisztet mérjük ki egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a sót, a szódabikarbónát, sütőport, borsozzuk és szórjunk rá egy kevés majoránnát, a sajtot pedig reszeljük hozzá. A kolbászt vágjuk vastagabb karikára, majd negyedeljük el. Akár lehet kisebbre is, attól függően mekkora. Öntsük bele a joghurtos tojást és keverjük át nagyobb mozdulatokkal. Muffin kapszlikba kanalazzuk, előmelegített sütőbe 200°C-on 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.




6 megjegyzés:

  1. ez szuper, imádjuk a krémleveseket, kipróbálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik. Én is imádom, bármilyen zöldséggel jöhet. :)

      Törlés
  2. Imádom a krémleveseket. Mostanában kezdtem el készíteni őket és a családnak is egyre jobban ízlik. Ezt szeretnék ők is, nagyon guszta és a muffin is szuper ötlet hozzá :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik. Mi is imádjuk a krémleveseket, ilyenkor legalább másodikat nem is kell már készíteni, mert elég laktató, főleg pogival vagy sós muffinnal. :)

      Törlés
  3. Jajjj de jó lett! :))) Örülök, hogy őt választottad.. ezelőtt még én sem csináltam sós muffint :) Ezt a krémlevest pedig ki fogom próbálni.. a kolbász az nagyon jó választás volt hozzá! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Próbáld ki így együtt, jó kis párosítás, és a muffin recepted meg szuper. :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...