Koskacukor: Sült gesztenye

2013. november 1., péntek

Sült gesztenye

Korábban ettem már karácsonyi vásárban illetve, amikor kint voltam Németországban ott is sütöttek gesztenyét. Elsőre bele szerettem. Úgy vagyok, mint a dióval, folyamatosan tudnám enni. Tegnapi bevásárlásom alkalmával beszereztem egész jó áron fél kilót. Gondoltam ennyi elég lesz, nem tévedtem.
A sztori ott kezdődik, hogy megsütöttem, majd megkérdeztem a páromtól, hogy pucoljak e neki. Erre ő vissza kérdezett, hogy milyen íze van? Mondom neki, hogy nagyon finom, még langyos most kell enni. Bekapta, majd közölte, hogy olyan íze van mint a főtt krumplinak. Vááá.... Így hát nem tartozik a kedvence közé ez sem, ami azt jelenti, hogy ez is azok között van, amit csak én eszek. Így hát valóban elég volt a fél kiló.

A gesztenyéket beáztattam fél napra vízbe, majd keresztbe bevágtam a tetejüket. Alufóliával kibélelt tepsibe pakoltam, meglocsoltam egy picit vízzel, majd ment a sütőbe. Fél óra alatt kész lettek. Szépen kinyíltak és jó ropogós lett a héjuk, így könnyen lejött.









2 megjegyzés:

  1. Én főzni szoktam kuktában, de ez nagyon tetszik! Kifogom próbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most csináltam először, ez a variáció volt most a legszimpatikusabb, de biztos kuktába is gyorsan kész van. Illetve gondolom akkor nem kell beáztatni, mert nagy a gőz.

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...