Koskacukor: Gesztenyés brownie (gluténmentes)

2015. december 6., vasárnap

Gesztenyés brownie (gluténmentes)

Közeledik a karácsony, ilyenkor sokan már számolják a napokat. A gyerekek az adventi kalendáriumból csomagolják ki napról napra a meglepetéseket. Illetve, ha jól viselkedtek ma a Mikulás is ellátogatott hozzájuk. Bízom benne, hogy nálunk is járt és hozott ajándékot.
Most már csak két vasárnap, vészesen telnek a napok és csak azt veszem észre, hogy lassan itt az év vége. Ajándékokon már az idén nem nagyon kell gondolkodni, egy-két apróság kerül a fa alá, de azért szeretnék ezzel is örömet okozni, úgyhogy megpróbálom a legötletesebbre formálni.
Az ünnepek alatt kerülhet az asztalra mindenféle édességből, szerintem ilyenkor anyu zserbója elmaradhatatlan, de egy-két különlegesség, újdonság néha feldobja a palettát. Azoknak is segítek ezzel a recepttel, akik gluténmentesen étkeznek.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.











Gesztenyés brownie (gluténmentes)
Hozzávalók (20x20 cm sütőformához):
25 dkg cukrozott gesztenyepüré (80% gesztenye tartalmú)
5 dkg kókuszliszt
5 dkg mandulaliszt
2 dkg holland kakakópor
12,5 dkg étcsokoládé (60%-os kakaótartalmú)
10 dkg kókuszcukor
12,5 dkg vaj
2 tojás

Tetejére:
kakaópor

Elkészítés:
A csokoládét a vajjal gőz felett felolvasztjuk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a kókuszcukrot és az egészet simává dolgozzuk. Belemorzsoljuk a szoba-hőmérsékletű gesztenyepürét, és ezzel át is keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a kakaóporral elkevert, átszitált liszteket. A masszát egyenletesen elosztjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kisebb kockára vágjuk, és kakaóporral meghintve tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...