Koskacukor: Mexican polenta pie

2015. december 16., szerda

Mexican polenta pie

Nagyon szeretjük mind a ketten a chilis babot, de tényleg jó csípősen. Na jó, azért szipogni nem szeretek evés közben. Megálmodtam ebben a formában. Meg kell hagyni, így is nagyon finom és a polenta összhangban van, jó kiegészítője. Ugyanis bajban vagyok mindig, amikor sima változat készül nálunk, hogy mi is legyen a köret és ekkor sütök tortilla helyett inkább lepényt. A rizs az maradjon inkább más ételhez, nekem valahogy ehhez nem illik. Minden chilis bab kedvelőnek ajánlom ezt a változatot. Lehet ezt máshogy tálalni is.












Mexican polenta pie
Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
2 teáskanál oreganó
2 teáskanál majoránna

frissen őrölt bors
1 kávéskanál habanero
1 dl vörösbor
4 dl sűrű házi paradicsomlé
25 dkg lecsepegtetett konzerv vörösbab
15 dkg lecsepegtetett konzerv kukorica

Polentához:
2,5 dl tej
2,5 dl víz
2,5 dl kukoricadara
2 dkg vaj
só, bors
15 dkg reszelt sajt (vörös vagy fehér cheddar sajt)

Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, felaprózzuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a darált marhahúst és fehéredésig pirítjuk. Sóval, frissen őrölt borssal, morzsolt majoránnával és oregánóval fűszerezzük. Ízlés szerint adagoljuk hozzá a habanerot. Felöntjük vörösborral, sűrű házi paradicsomlével, majd addig főzzük közepes lángon, amíg be nem sűrűsödik. Amikor úgy látjuk, hogy már nincs sok hátra, akkor hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és vörösbabot. Összefűzzük és egy tűzálló tálba átöntjük.
A polentához a tejet, a vízzel felforraljuk. Folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a kukoricadarát, sóval és borssal ízesítjük. Krémesre főzzük, vajjal kikeverjük. A kész chilis babon egy rétegben egyenletesen elosztjuk, reszelt cheddar sajttal megszórjuk.
Előmelegített 200°C-os sütőbe 20 perc alatt készre sütjük. Akkor kész, amikor a sajt megpirult a tetején. Forrón tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...