Koskacukor: Csokoládés mogyorókrém

2016. május 19., csütörtök

Csokoládés mogyorókrém

Azt hiszem a nutellát mindenki szereti, legalábbis kevesen vagyunk szerintem, aki nem. Ez most nem teljesen olyan, de nagyon csokis és nagyon mogyorós. Nekem kimondottan az tetszett, hogy a mogyoró benne picit darabos, emiatt jobban érvényesül például egy süteményben vagy péksütiben. Ehhez lesz is hamarosan egy ötletem. Sikerült az előző két bejegyzésemmel együtt bemutatnom ezt a fantasztikus gépet, amivel nem tényleg nem csak italt lehet készíteni, hanem megkönnyítheti a mindennapjainkat is, mert az erős kés aprít, darál, kever és turmixol.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.







Csokoládés mogyorókrém
Hozzávalók
20 dkg török mogyoró
10 dkg étcsokoládé (74%-os kakaótartalmú)
2 evőkanál tejpor
1 dl tejszín (30%-os)
4 dkg méz
2 evőkanál holland kakaópor

Elkészítés:
A mogyorót tepsire szórjuk, 170 fokos sütőben megpirítjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tenyerünkbe veszünk egy marékkal és megdörzsöljük - így könnyen, gyorsan eltávolítható a héja. Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, a tejszínt langyosra melegítjük.
A mogyorót a Russell Hobbs Aura Mix & Go ProTurmix kisebb palackjába tesszük, rácsavarjuk a késsel ellátott tetőt és a tartályt a készülékházra fordítjuk. Addig daráljuk, amíg egészen apró nem lesz - érdemes két-három adagra osztani.  Ezután a többi hozzávalóval együtt a nagyobb palackban krémesre turmixoljuk. Hosszú nyelű kanállal zárható üvegbe töltjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük. Péksütemények, sütemények töltéséhez, mousse-ok készítéséhez használhatjuk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...