Koskacukor: Kölessel töltött csirkecomb, bazsalikomos, petrezselymes újburgonyával

2016. május 31., kedd

Kölessel töltött csirkecomb, bazsalikomos, petrezselymes újburgonyával

Az idén tavasszal is 20 csirke került a fagyasztóba, amiről biztosan tudom, hogy nem tápos. Amikor van lehetőség, akkor kerülöm a bolti húst, mert sajnos már nem lehetünk biztosak semmiben. Nyilván nem lehet mindent elkerülni és olykor, olykor megbotlunk és egészségtelen dolgok kerülhetnek a kosarunkban, de minél ritkábban történnek ezek, annál nagyobb az esély, hogy egészséges táplálékot veszünk magunkhoz. Ezért sütöm magam a kenyeret, sokszor kapunk tojást, de a házi kecsketejről és sajtról már nem is beszélek. Egyébként házi tyúkból készült levesnek szerintem nincs párja.








Kölessel töltött csirkecomb, bazsalikomos, petrezselymes újburgonyával
Hozzávalók 4 személy részére
4 tanyasi csirkecomb
a töltelékhez
1,5 dl köles
3 dl víz
2 főtt tojás
6 olajos aszalt paradicsom
6-8 levél bazsalikom
1/2 csokor petrezselyem
frissen őrölt bors

1-2 teáskanál morzsolt bazsalikom
3 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor

a petrezselymes újburgonyához
80 dkg újburgonya
5 dkg vaj
1 csokor friss petrezselyem
3 bazsalikom szál levelei

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A kölest dupla mennyiségű enyhén sós vízben megfőzzük. Hozzáadjuk az apróra feldarabolt főtt tojást, aszalt paradicsomot, bazsalikomot és a petrezselymet. Összekeverjük, elosztjuk, majd mindegyik csirkecomb bőre alá töltjük. Sütőtálba helyezzük, aláöntjük a bort. A combot sózzuk, borsozzuk és megszórjuk morzsolt bazsalikommal. Egy-egy kocka vajat teszünk a tetejére. Alufóliával letakarjuk, előmelegített 180 fokos sütőbe 1 óra alatt puhára pároljuk, majd a fóliát eltávolítva további 10-15 percig sütjük 200 fokon.
A burgonyát megpucoljuk, kockára daraboljuk. Magas falú serpenyőbe tesszük a vajjal együtt. Sózzuk és borsozzuk, majd fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a feldarabolt bazsalikomot és petrezselymet, átforgatjuk és egy picit megpirítjuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...