Koskacukor: Diabetikus kakaóscsiga

2016. május 8., vasárnap

Diabetikus kakaóscsiga

Ismét kísérleteztem és sikerült összehoznom egy szénhidrát csökkentett teljesen egészséges kakaós csigát. Jó nem hasonlít az eredetire, de most nem is ez volt a cél. Mivel cukor nélkül készül, hiszen steviával édesített, ezért már alapban kevesebb szénhidrátot tartalmaz, amit még fokoznom egy-két gluténmentes liszttel. Aki gluténmentesen szeretné elkészíteni a tönköly lisztet kell helyettesítenie valamelyik lisztkeverékkel, amihez rakhatunk egy kevés útifűmaghéjat, hogy biztos ami biztos, ne törjön meg feltekerésnél. Ne féljetek kísérletezni, úgyis elfogy!
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.







Diabetikus kakaóscsiga
Hozzávalók 20 db-hoz:
5 dkg kókuszliszt
5 dkg barna rizsliszt
5 dkg hajdina liszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
½ kávéskanál Almita steviapor
1,5 dkg élesztő
2-2,5 dl langyos tej
1 tojás sárgája
4 dkg olvasztott vaj
egy csipet só

a töltelékhez:
2 evőkanál holland kakaópor
1/4 kávéskanál Almitas steviapor
2 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:
A liszteket tálba mérjük, hozzáadjuk a steviaport, a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a sót. Az élesztőt 2 dl langyos tejben elkeverjük, majd a tálba öntjük. Összeállítjuk a tésztát, és annyi tejet adunk még hozzá, hogy könnyed állaga legyen. Lisztezett kelesztőtálba tesszük, és 1,5 órát szobahőmérsékleten pihentetjük.
Lisztezett felületre borítjuk, 20 × 30 cm nagyságú lapot nyújtunk belőle. Mivel kevés benne a sikér, kicsit morzsás az állaga, ezért közben gyakrabban lisztezzük. Megkenjük az olvasztott vajjal, meghintjük a steviával elvegyített kakaóporral. A szélesebbik oldalánál fogva óvatosan feltekerjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...