Koskacukor: Csokoládés-mogyorókrémes muffinrózsa

2016. május 22., vasárnap

Csokoládés-mogyorókrémes muffinrózsa

Az előző bejegyzésemben bemutattam, hogyan is készíthetünk otthon, viszonylag rövid idő alatt csokoládés mogyorókrémet. Most ennek a felhasználására hoztam egy receptet, ami szuper választás reggelire és szerintem minden gyerek oda van érte! Nem kell hozzá nagy kéz ügyesség, mert egyszerűen elkészíthető, ráadásul muffin formában sütjük, így tuti egyben marad. Szóval, ha meg van a mogyorókrém receptje, akkor jöhet a péksütemény is reggelire!
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.







Csokoládés-mogyorókrémes muffinrózsa
Hozzávalók 12 db-hoz
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
20 dkg liszt
2 teáskanál cukor
2,5 dkg friss élesztő
1,5 dl langyos tej
1 dl langyos habtejszín
3 dkg olvasztott vaj
2 tojássárgája
1 kávéskanál só
a formához:
2 dkg olvasztott vaj

a töltelékhez:
csokoládés mogyorókrém

Elkészítés:
A tejbe morzsoljuk az élesztőt, a cukorral elkeverjük, és 15 percig állni hagyjuk. A kétféle lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, a tejszínt, a tojássárgáját, és a vajjal együtt rugalmas, könnyű tésztát dagasztunk. Kelesztőtálba tesszük, szobahőmérsékleten 1,5 órát pihentetjük.
Enyhén lisztezett deszkára borítjuk, 12 egyenlő részre osztjuk. Gombócot formálunk belőlük, mindegyiket oválisra nyújtjuk, és megkenjük csokoládés mogyorókrémmel. Éles késsel bevágjuk 3 egyenlő részre, majd egyesével feltekerjük, mint a kakaós csigát – így egymás mellett van 3 csiga. Összefogjuk alulról, és a kivajazott muffinforma mélyedésébe helyezzük. Miután mindegyik rózsával elkészültünk, letakarjuk, és a duplájára kelesztjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...