Koskacukor: Gyümölcsös smoothie

2016. május 17., kedd

Gyümölcsös smoothie

Amikor megkaptam ezt fantasztikus Russell Hobbs Aura Mix & Go Pro Turmix gépet, nem is gondoltam, hogy mennyi mindenre feltudom, majd használni. Azóta a mindennapjaimban szerepet játszik. Elsősorban gyakran készítek magamnak valamilyen smoothiet, amit általában edzés után fogyasztok. Ezekhez friss gyümölcsöt használok, zabpelyhet, olajos magvakat illetve valamilyen ízesítőt, ami lehet kakaó, fahéj, méz, nyírfacukor vagy éppen mihez van kedvem. De másban is megkönnyíti a mindennapjainkat. Ugyanis aki imádja a palacsintát, tudja, hogy nem könnyű csomómentesre keverni. Nos, ebbe a gépbe beledobunk minden hozzávalót, turmixoljuk és már önthetjük is a forró palacsintasütőre. De készítettem már vele pestot, szendvicskrémet, aprítottam vele magvakat, csokoládét és még számos ötletem van, amit kifogok próbálni.
Gyerekek kedvence is lehet, ráadásul kettő palack jár hozzá, így gondolhatunk az uzsonnánkra vagy két főre is magunkkal vihetjük innivalónkat.
Elsősorban bemutatom nektek, hogy milyen könnyen és gyorsan elkészíthetjük a kedvenc smoothie-nkat.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.







Gyümölcsös  smoothie
Hozzávalók
az epres-banánoshoz
5 eper
½ banán
2 dl kókusztej

a kivis-banánoshoz 
3 kivi
½ banán
2 dl frissen facsart narancslé

a díszítéshez
2 evőkanál dió
2 evőkanál zabpehely

Elkészítés:
Az eper-banán smoothie hozzávalóit a Russell Hobbs Aura Mix & Go Pro Turmix egyik palackjába, a kivi-banán smoothie alapanyagait a másikba tesszük. A késsel ellátott tetőt ráhelyezzük, majd a tartályt a készülékházra fordítjuk, mindkét italt krémesre turmixoljuk, majd poharakba töltjük.
A diót és a zabpelyhet a kisebb palackba mérjük, apróra daráljuk, majd a gyümölcsös smoothie-k tetejét bőven megszórjuk vele.

Tipp: a palackokat használhatjuk kulacsként is, ebben az esetben az ivókupakot csavarjuk a tetejére.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...