Koskacukor: Almás-vaníliapudingos csigák

2013. szeptember 21., szombat

Almás-vaníliapudingos csigák

Egyszerűen a reggeli péksütikkel nem tudok betelni. Friss, meleg, ropogós...
Most valamilyen édeset ettem volna, alma még mindig van a fán, így ebben kezdtem el gondolkodni. Ezután jött a vaníliapudinggal összefőzés ötlet.
Az alap blundel tészta volt. Ez az a tészta, ami szerintem a legtöbb péksüti alapja is lehetne. Sokféle töltelékkel, csigaként, batyuként el lehet készíteni.
A tészta receptjét itt olvashatjátok, én fél adagot készítettem.



A töltelék hozzávalói:
3 nagy alma
2 ek. nyírfacukor
fél marék mazsola
1 tk. fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl víz
2 dl tej

Elkészítés:
Az almát reszeljük le és a vízzel tegyük egy lábasba. Forraljuk fel a cukorral, a mazsolával és a fahéjjal. A vaníliapudingot keverjük el a tejjel, majd sűrítsük be vele a felforrt almát. Hagyjuk kihűlni teljesen.
Én a tésztát és a tölteléket este elkészítettem. Reggel nyújtottam ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagra, megkentem a töltelékkel és feltekertem. 1 ujjnyi vastagra felszeleteltem és zsírpapírral bélelt gáztepsibe tettem. Hideg sütőbe gázsütő legmagasabb fokán 35 perc alatt készre sütöttem. Az utolsó 10 percbe legfelülre tettem.





3 megjegyzés:

  1. Biza nálunk is szinte mindennapos a péksüti reggelire, nagyon szeretjük, bármivel is legyen töltve. :)
    Ezek a csigák is igen finomnak tűnnek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bolti nyomába sem ér a házinak.:)

      Törlés
    2. A bolti nyomába sem ér a házinak.:)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...