Koskacukor: Mini szalonnás pizzák

2013. szeptember 6., péntek

Mini szalonnás pizzák

Gabriella blogján megfogott valamelyik nap a "Hagymás-szalonnás mini pizza" pizza variáció. Egyből tudtam, hogy én is elfogom készíteni. Kicsit módosítottam rajta, így is nagyon finom lett. Legközelebb paradicsomszószosra fogom készíteni és zöldségekkel. :) Természetesen lesz húsos is, a húsimádóknak.
Ha jönnek vendégek bátran merem ajánlani, mert gyorsan kész, nem kell vele sokat foglalkozni, kevés a mosatlan és frissen melegen lehet tálalni.

 Szuper ötlet, szuper recept! Köszönöm Gabriella!

Hozzávalók:
25 dkg tk. tönköly liszt
1,5 dkg élesztő
1 dl langyos tej
0,5-1 dl langyos víz
1 tk. cukor
1 kk. só
1 tk. bazsalikom
1 tk. oregano
1,5 ek. olívaolaj

Tetejére:
1 fej lila hagyma
10-15 dkg kolozsvári szalonna
0,5 dl fehérbor
2 ek. tejföl
1 g. fokhagyma
só, fehérbors
reszelt sajt

Elkészítés:
Az élesztőt és a cukrot keverjük el a langyos tejbe, várjuk meg míg felfut az élesztő. Mérjük ki a lisztet, adjuk hozzá a fűszereket és a sót, majd a felfuttatott élesztőt. Kezdjük el összeállítani a tésztát, fokozatosan öntsük hozzá a vizet, majd a végén az olajat. Tegyük félre, amíg elkészítjük azt, ami a tetejére jön. A hagymát vágjuk apró kockára és a szalonnát is. Pároljuk a borral pár percig, majd amikor kezdi elfőni pirítsuk meg. A tejfölt keverjük ki egy zúzott fokhagymával, picit sózzuk és borsozzuk. Reszeljünk le egy kis sajtot.
A tésztát nyújtsuk ki, majd fánkszaggatóval szaggassunk korongokat. Helyezzük el egy zsírpapírral kibélelt tepsibe. Kenjük meg a tejföllel, osszuk el a szalonnákat és szórjuk meg sajttal. Előmelegített sütőbe 220°C-on süssük 15 percig. Nekem 14 mini pizzám lett. Gáz sütőbe érdemes a vége felé legfelülre tenni, akkor szép piros lesz a teteje. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...