Koskacukor: Őszibarackos-mandulás Crumble azaz morzsasüti

2013. szeptember 9., hétfő

Őszibarackos-mandulás Crumble azaz morzsasüti

Egyszer már készítettem hasonlót az idén nyáron, de annyira jó idő volt hétvégén, hogy fagyit akartam enni. Eszembe jutott ez az isteni meleg süti, ami mellé kifejezetten nagyon jól esik egy jó nagy gömb vanília fagyi.




Most az alábbiakból készült:
Hozzávalók (28 cm pite formához):
4 db őszibarack
2 ek. vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg tk. tönköly búzaliszt
10 dkg zabpehely
10 dkg vaj
5 dkg cukor
10 dkg szeletelt mandula plusz a tetejére

Elkészítés:
Hámozzuk meg az őszibarackokat, vágjuk vékony cikkekre és helyezzük el a pite formába úgy, hogy mindenhová jusson. Szúrjuk meg vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával.
Készítsük el a morzsát a tetejére. A lisztet, a zabpelyhet és a cukrot keverjük el, adjuk hozzá az összemorzsolt mandulát és a hideg vajat. Jól dolgozzuk össze, amíg morzsalékos nem lesz. Fedjük be az őszibarack tetejét, majd szórjunk még a tetejére pluszba egy kis mandulát.
Előmelegített 200°C-os sütőbe 20-25 perc alatt kész is.
Forrón fagyival tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...