Koskacukor: Tejszínes mézes-mustáros csirkemell, fokhagymás tejben sült krumplival

2013. szeptember 22., vasárnap

Tejszínes mézes-mustáros csirkemell, fokhagymás tejben sült krumplival

Ma a mustáron volt a hangsúly. A leves is mustáros és a második is így sikerült. Többféleképpen láttam már a mézes-mustáros csirke receptjét, de most nem volt kedvem elővenni egyiket sem. Jött az ihlet és úgy tűnik jó lett, mert egy csepp sem maradt belőle.
Nekem annyira ízlett, hogy legközelebb is szerintem így fogom készíteni.
Köreten azért elgondolkodtam, hogy mi illene hozzá. Talán a rizs ami még passzol, de nem volt itthon, így egy egyszerű sütőben készült krumplira esett a választás.




Tejszínes-mustáros csirkemell

Hozzávalók ( 2 főre):
50 dkg csirkemell
2 ek. méz
2 ek. mustár
2 ek. olívaolaj
1 tk. só
1 kk. bors
friss rozmaring és kakukkfű
1/2 szál póréhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1,5 dl száraz fehérbor
1 ek. olívaolaj

2 dl tejszín
1 tk. mustár
só, bors, szerecsendió
1 tk. keményítő

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk csíkokra és pácoljuk be a méz, mustár, olaj, só és bors keverékébe. Szórjuk meg friss rozmaringgal és kakukkfűvel és jól keverjük át. Hagyjuk legalább egy órát állni.
A póréhagymát szeljük karikára, a vöröshagymát vágjuk ketté és félkörökre vágjuk fel. Serpenyőbe hevítsünk olajat, én most wokkot használtam, tegyük bele a hagymákat és pároljuk pár percig a borral együtt, ezután mehet rá a csirkemell. Amikor már megpuhultak öntsünk rá 1,5 dl tejszínt. A maradékba keverjük el a mustárt ízesítsük sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval, majd adjunk hozzá egy teáskanál keményítőt. Ezzel sűrítsünk a mustáros csirkén. Ha túl sűrűre sikerült volna adjunk hozzá egy kis vizet.


Tejszínes-fokhagymás krumpli

Hozzávalók (2 főre):
4 nagy krumpli
2 dl tej
1 nagy vagy 2 kis gerezd fokhagyma
só, bors
petrezselyemlevél
olívaolaj

Elkészítés:
Egy kis tepsibe csurgassunk kevés olívaolajat és kenjük el, hogy mindenhol olajos legyen. A krumplit hámozzuk meg és szeljük vékony karikára. Helyezzük el a tepsin úgy, hogy teljesen kitöltse. Szórjunk rá egy kis sót és borsot. A tejbe törjük bele a fokhagymát és ezt is ízesítsük sóval és borssal. Öntsük a krumplira a tetejét díszítsük petrezselyem levelekkel.
Előmelegített 200°C-os sütőbe alufóliával lefedve 20 perc alatt puhára pároljuk, majd a gázsütő legfelső részébe tolva megpirítjuk további 10 percig a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...