Ehhez a szószhoz idő kell, ugyanis úgy a legfinomabb, ha lassan készül el. Az alapanyagok általában egyformák, csupán egy picit mindig lehet variálni, ettől lesz egyedi és megunhatatlan.
Hozzávalók (4-6 személyre):
1 fej vöröshagyma
1 nagy répa
1 szál zeller
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg pancetta (húsos szalonna)
25 dkg darált sertéshús
25 dkg darált marhahús
1,5 dl vörösbor
só, bors
1-2 evőkanál friss bazsalikom
2 konzerv paradicsom
4-5 dl házi sűrű paradicsomlé
50 dkg teljes kiőrlésű spaghetti tészta
reszelt parmezán
Elkészítés:
Először készítsünk elő mindent, azután már csak idő kell, amíg elkészül.
A vöröshagymát, a répát és a zellert pucoljuk meg és daraboljuk egészen apróra. A pancettát kockázzuk fel, a friss bazsalikomot pedig vágjuk vékony csíkokra.
Kevés olívaolajon dinszteljük meg egy kicsit a hagymát, majd adjuk hozzá a húsos szalonnát és pirítsuk zsírjára. Tegyük bele a répát és a zellert, pár percig pároljuk, majd mehet hozzá a kétféle darált hús, amit fehéredésig pirítunk. Ízesítsük sóval, borssal, a friss bazsalikommal és öntsük fel vörösborral. Amikor felforrt, tegyük hozzá a konzerv paradicsomokat és a paradicsomlét.
Közepes lángon, )éppen, hogy csak rotyogjon) főzzük kb. 2 órán keresztül, ami idő alatt szépen besűrűsödik.
Al dentere főzött spaghetti tésztát tálalunk mellé. A tetejét parmezánnal szórjuk meg!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése