Koskacukor: Gorgonzolás rizottó, szőlővel és rozmaringos csirkével

2014. szeptember 17., szerda

Gorgonzolás rizottó, szőlővel és rozmaringos csirkével

Nagy kedvencünk a rizottó... bármilyen számításba jöhet ebédre, hiszen nagy sajt imádók vagyunk és szerintem ennél a krémes, ízletes, fűszeres ételnél nem is kell több.
Amikor hétvégén ebédre jó nagy adag házi csirkehúslevest készítek, mindig fagyasztok le belőle 2-3 adaggal, így bármikor kikapok egyet a mélyhűtőből és már készülhet is eme finomság.






Gorgonzolás rizottó, szőlővel és rozmaringos csirkével
Hozzávalók (2-3 személy részére):
20 dkg rizottó rizs
40 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
1,5 dl száraz fehérbor
só, bors
2 teáskanál rozmaring
1 teáskanál kakukkfű
kb. 1 liter csirke alaplé
15-20 szem piros nagy szemű szőlő
10 dkg gorgonzola
3 dkg vaj

Elkészítés:
Először a vöröshagymát pucoljuk meg és daraboljuk apróra, majd kevés olívaolajon wokba vagy ehhez hasonló serpenyőben  dinszteljük meg. A csirkemellet vágjuk kisebb kockára, majd tegyük a dinsztelt hagymához. Ízesítsük egy pici sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel és pirítsuk fehéredésig.  Mehet hozzá a kimért rizs, amit pár percig pirítsunk és öntsük fel a borral. Amikor magába szívta akkor jöhet a csirke alaplé, amit előzőleg felforraltunk. Először tegyünk hozzá két merőkanállal, majd mindig amikor elfövi, akkor pótoljuk egy-eggyel. Így főzzük tovább kb. 20 percen keresztül. A vége felé érdemes kóstolgatni, nehogy túlfőzzük.
A szőlőt vágjuk ketté, aki nem szereti a magját, ki is lehet magozni és az utolsó 5 percbe, amikor már majdnem kész adjuk hozzá.
Ha már "al dente"-re főztük a rizst, adjuk hozzá a kockára vágott gorgonzolát és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad. Vegyük le a tűzről, dobjunk hozzá egy kis kocka vajat és ezzel véglegesítjük a krémes állagát.
Tálalás előtt pár percig hagyjuk pihenni!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...