Koskacukor: Whiskys, pácolt oldalas

2014. szeptember 8., hétfő

Whiskys, pácolt oldalas

Nem nagyon vagyok oda az oldalasért, de ha jól be van pácolva és finomra van elkészítve akkor szívesen eszek belőle. Igazából a párom kedvébe szerettem volna járni, ő jobban szereti a sertés húst és próbáltam úgy elkészíteni, hogy egy kicsit különlegesebb legyen. Azt hiszem sikerült. :)
A recept ötlete innen származik.






Whiskys, pácolt oldalas
Hozzávalók:
50 dkg sertés oldalas
1 evőkanál só
1 evőkanál nádcukor
1 evőkanál mustármag
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál cayenne bors

Továbbá:
1 nagy vöröshagyma

Mártáshoz:
2 teáskanál dijoni mustár
4 evőkanál almabor
1/4 csésze whisky
1/4 csésze almaecet
2 evőkanál nádcukor

Elkészítés:
A bordát ujjnyi vastagságként irdaljuk be. Készítsük el a száraz pácot, majd jól dörzsöljük a húsba. Egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
Másnap az oldalast tegyük át egy tepsibe. A mártás hozzávalóit keverjük ki és öntsük az oldalasra.
A vöröshagymát vágjuk félbe és szeljük karikákra. Szórjuk a hús tetejére.
Fedjük le alufóliával és 250°C-os előmelegített sütőbe kezdjük el sütni. Amikor a hús szaftja felforrt, vegyük le a hőmérsékletet 170°C-ra és így süssük tovább kb. 1,5-2 óra hosszáig.
Így lesz igazán finom omlós, szaftos. Az utolsó 10 percre vegyük le a fóliát, locsoljuk meg a szafttal és pirítsuk meg egy picit a tetejét.
Vegyes vajban párolt zöld körettel tálaltam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...