Most elkészítettem az egyik kedvenc tepsis csirkecombomat, amit mindig variálok valamivel, egyben megsütöm és egyszerűen isteni lesz. Jah, és nem kell vele túl sokat foglalkozni. :)
Hozzávalók (4-6 személyre):
12 db csirke felső comb
4-5 szem burgonya
4 sárgarépa
2 nagy alma
10 szem szilva
1 szál póréhagyma
só, bors
tárkony
rozmaring
kakukkfű
1,5-2 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A csirkecombokról vegyük le a bőrt és sózzuk, borsozzuk.
A burgonyát és a répát pucoljuk meg, majd vágjuk négybe. Az almát vágjuk 8 cikkre, távolítsuk el a magházat, ma szilvát ketté és magozzuk ki, a póréhagymát pedig karikázzuk fel.
Vegyünk elő egy nagyobb jénait, az aljára terítsük el vegyesen a zöldségeket és a gyümölcsöket, terítsük be hagymával, majd a csirkecombokat helyezzük el a tetején. Szórjuk meg a zöld fűszerek keverékével, majd öntsük alá a bort.
Fólia alatt 200°C-on süssük addig, amíg a combok teljesen meg nem puhulnak, majd fólia nélkül további 10 percig úgy, hogy locsoljuk meg a saját szaftjával. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, ilyenkor már nem kell sokáig sütni, csak éppen, hogy színt kapjon.
(Variálhatjuk sütőtökkel, céklával, édes burgonyával, körtével, fügével, szőlővel.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése