Most is így jártam. (A recept ötlet innen származik.) Azt hiszem felkerült a kedvencek listájára, mert nagyon finom lett és illik az őszhöz is, ami sajnos már nem csak kopogtat az ajtónkon, hanem meg is érkezett.
Tejfölös-paprikás csirkemell, gorgonzolás tört burgonyával
Hozzávalók (2 személyre):
50 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6 nagy szárított paradicsom
2 babérlevél
6-7 szegfűbors
5 dl csirke húsleves
1 teáskanál fűszerpaprika
só, bors
3 evőkanál tejföl
olívaolaj
Gorgonzolás tört burgonyához:
5 nagy szem burgonya
7-8 dkg gorgonzola sajt
2 evőkanál vaj
4-5 evőkanál tejföl
só, bors
rozmaring
Elkészítés:
A burgonyát főzzük meg héjában.
A csirkemellet vágjuk kockára, sózzuk és borsozzuk, majd pirítsuk fehéredésig az olívaolajon.
Közben a vöröshagymát szeljük apróra, a szárított paradicsomot is daraboljuk fel.
Miután a csirkemellet lepirítottuk, szedjük ki egy tányérra, majd a visszamaradt olajra tegyük rá a hagymát és dinszteljük meg a szárított paradicsommal együtt. (Ha szükséges, akkor még tegyünk hozzá egy kevés olajat.) Törjük rá a fokhagymát, forgassuk meg, majd adjuk hozzá a csirkemellet. Szórjuk meg fűszerpaprikával, adjuk hozzá a babérlevelet és a szegfűborsot, majd öntsük fel csirkehús alaplével. 15 percig főzzük magas lángon. Közben a tejfölt kanalazzuk egy kis tálba, adjunk hozzá a paprikásból pár kanállal és keverjük simára. Az utolsó két percbe öntsük hozzá és, ha felforrt ismét, akkor le is vehetjük.
Most már visszatérhetünk a burgonyához. Vegyük le a héját és törjük össze a hozzáadott sajttal és vajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tegyünk hozzá egy kis friss vagy szárított rozmaringot. Keverjük krémesre a tejföllel.
Száritott paradicsom helyett mit lehet?
VálaszTörlésSzáritott paradicsom helyett mit lehet?
VálaszTörlésSzerintem szimplán csak hagyd ki. Nem kell helyettesíteni feltétlen.;)
Törlés