Koskacukor: Cukkinis csirkefasírt, kapros-feta sajtos újburgonya salátával

2016. június 20., hétfő

Cukkinis csirkefasírt, kapros-feta sajtos újburgonya salátával

Egyszer korábban készítettem már csirkehúsból fasírtot és az maradt meg bennem, hogy nem is olyan rossz, sőt... Most újra próbálkoztam vele, ezúttal cukkinit tettem hozzá és ha nem is tzatziki, de egy kapros-feta sajtos burgonya salátával csak előrukkoltam. Azt hiszem jó párosítás lett a végeredmény. Amúgy ezt a csirkefasírtot ajánlom még hamburgerekhez, ráadásul amennyiben lehetőségünk van, akár grillen is megsüthetjük.







Cukkinis csirkefasírt, kapros-feta sajtos újburgonya salátával
Hozzávalók 4 személy részre:
a cukkinis csirkefasirthoz
80 dkg csirkemellfilé
1 közepes cukkini
20 dkg ricotta
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
1 csokor petrezselyem
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió

olívaolaj

a kapros-feta sajtos újburgonya salátához
1 kg újburgonya
5 dl görög joghurt
15 dkg feta sajt
2 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál almaecet
1 csokor kapor
frissen őrölt bors


Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük, besózzuk, majd egy órát pihentetjük. A csirkemellfilét felkockázzuk, késes aprítógépbe tesszük és pépesre turmixoljuk. Amennyiben szeretnénk darálhatjuk is. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett ricottát, a levétől kinyomkodott cukkinit, majd a tojást, a zsemlemorzsát és az apróra darabolt petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk illetve szerecsendióval fűszerezzük. Lapos pogácsákat készítünk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Olívaolajjal megspricceljük. Előmelegített 200 fokos sütőbe 45-50perc alatt készre sütjük. Időközben megfordítjuk és a másik oldalát is bekenjük olívaolajjal.
A salátához az újburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd megfőzzük. A joghurtot kikeverjük a mustárral, a citromlével, az almaecettel és sóval, borssal ízesítjük. Az apróra darabolt kaprot és a felkockázott feta sajtot hozzáadjuk, majd az egészet összekeverjük. A megfőtt burgonyát leszűrjük, majd az öntethez adjuk és óvatosan megforgatjuk. Pár óra hosszára a hűtőbe helyezzük, de a legjobb előző este elkészíteni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...