Koskacukor: Dupla csokoládés, bögrés muffin

2016. június 19., vasárnap

Dupla csokoládés, bögrés muffin

Az idei év sok változást hoz az életemben és azt hiszem az elkövetkezendő időszakot igencsak befolyásolni fogja. Az biztos, hogy sok pozitív és jó dolog történik velem és, ha mégis jön közben egy nagy csapás el kell engednünk. Annak nem úgy kellett volna történnie. Hiszek a sorsban és hiszek abban, hogy semmi sincs véletlen. Vannak előjelek, amiket nem veszünk észre, vagy nem akarunk észre venni, de a végén mégis közbe szól valami ami megoldja a helyzetünk, még mielőtt rossz döntést hoznánk. Hogy rossz lett e volna? Ezt már senki nem tudja megmondani, de az biztos, hogy máshogy lesz. Kicsit titokzatos vagyok, de még egy kicsit hallgatok. Azután ígérem fény derül mindenre.
A bánatra viszont mi a legjobb? A csupa csokis sütemény, amihez legfőképpen egy bögrére lesz szükségünk az alapanyagok mellett.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júniusi számában is.








Dupla csokoládés, bögrés muffin
Hozzávalók 12 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
2 bögre fehér tönkölyliszt
1/2 bögre holland kakaópor
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
2 tojás
1 bögre nyírfacukor
2/3 bögre tej
1/2 bögre olvasztott vaj
1/4 bögre tejföl
2 teáskanál vaníliakivonat
1 bögre csokoládécsipsz (60% kakaótartalmú)

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat – a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót – tálba mérjük. A tojást a nyírfacukorral habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a tejet, a vajat és a tejfölt. Végül vaníliakivonattal ízesítjük. A száraz anyagokat elvegyítjük benne, majd beleforgatjuk a csokoládécsipszet. A muffintepsi mélyedéseit kibéleljük kapszlikkal, és 2 kanál segítségével elosztjuk bennük a tésztát. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Tipp: csokoládécsipsz helyett használhatunk apró darabokra tört, táblás csokoládét.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...