Koskacukor: Kinder bueno torta

2016. június 5., vasárnap

Kinder bueno torta

Ez a hétvége is lehetett volna szebb, ha anyu névnapját a szabadban ünnepelhettük volna. De így is jól sikerült, házi kakas leves és pörkölt, sós pogácsa és sok-sok nevetés. Ritkán sütök tortát, ugyanis kicsit szerintem elég nehéz és nem árt, ha el is fogy. Névnapjára ismét tortát kért. Tudom, sokan úgy vagyunk vele, hogy torta szülinapra való inkább, de most mit tudok tenni egy anyai kérésnek, amikor ő is mindig megtesz nekem mindent. Hááát... ezt! :) Megpróbálkoztam egy igazi mogyorós Kinder bueno tortával. Nem azt mondom, hogy tökéletes, de nagyon finom. A krémbe szükség szerint lehet zselatint tenni, nekem mivel nem volt itthon így kimaradt éppen ezért nem lett olyan szép az oldala. Nem kell félni, nem bonyolult, másfél óra alatt elkészíthető és szerintem a gyerekek kedvence lehet.







Kinder bueno torta
Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához:
A piskótához
6 tojás (L-es)
10 dkg török mogyoró
6 dkg liszt
4 dkg burgonya keményítő
2 teáskanál sütőpor
18 dkg cukor
2 evőkanál vaníliás cukor
3 evőkanál víz

A fehércsokoládés krémhez
4 dl tej
3 evőkanál cukor
1 csomag tejszín ízű pudingpor (40 g)
10 dkg étcsokoládé
2 dl habtejszín (30%-os zsírtartalmú)

A mogyorós krémhez
4 dl tej
3 evőkanál cukor
1 csomag csokoládé ízű pudingpor (40 g)
10 dkg mogyorós tejcsokoládé
4 dl habtejszín (30%-os zsírtartalmú)

Továbbá
15 db babapiskóta

Tetejére
10 dkg étcsokoládé
3 evőkanál habtejszín
5 dkg egész török mogyoró
5 dkg darált török mogyoró
3 csomag Kinder bueno

Elkészítés:
A piskótához kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, majd átszitáljuk. A mogyorót ledaráljuk elvegyítjük a liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgájához adjuk a cukor felét és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük. A tojások fehérjéhez mérjük a vizet, félig habbá verjük, majd a cukor hozzáadásával keményre verjük. Ehhez adjuk a kihabosított tojássárgáját illetve két, három részletben a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) A formába hűlni hagyjuk, majd rácsra helyezzük.
A krémekhez 3-3 dl tejet külön-külön felforraljuk. Mindkét pudingport külön 1-1 dl tejjel kikeverjük a cukorral együtt. Amikor a tej felforrt, akkor a tejben elkevert pudingporral besűrítjük. Hozzáadjuk a csokoládékat és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Fedő alatt hűlni hagyjuk. A tejszínhabot felverjük, a kihűlt pudinghoz adjuk.
A piskótát kettévágjuk. Az alsó lapra kenjük a fehér krémet, rá helyezzük a babapiskótát, megkenjük a csokoládé krém felével, majd betakarjuk a másik piskótával. A tetejét és az oldalát bevonjuk a maradék krémmel.
Az étcsokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, habzsákba tesszük, majd tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. Darált mogyoróval körbe szórjuk, illetve az egész mogyoró szemekkel díszítjük. Egész vagy kisebb kockákra tört Kinder bueno csokoládéval koronázzuk.
Hűtőbe helyezzük minimum 3-4 óra hosszára, de a legjobb egy éjszakára.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...