Koskacukor: Spenótos-ricottás lasagne

2016. június 7., kedd

Spenótos-ricottás lasagne

Azt hiszem most már akár a kertből is szedhetünk friss spenótot, akár egész nyáron. Tudni kell róla, hogy nagyon egészséges, rengeteg vitamin van benne. Fontos az is, hogy ezek megmaradjanak ezért én legtöbbször csak leforrázom, lefedem és pár perc elteltével, amint összeesett már fel is használható. Szeretjük még mindig a tésztás ételeket, köztük van a lasagne is, amit azért simán lehet variálni tetszés szerint.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin  júniusi számában is.








Spenótos-ricottás lasagne
Hozzávalók 4 személyre
60 dkg főtt csirkemellfilé
25 dkg lasagnetészta

a besamelmártáshoz:
30 dkg spenót
5 dkg vaj
5 dkg liszt
6 dl tej
40 dkg ricotta
2 gerezd fokhagyma

őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió

a tetejére:
20 dkg reszelt mozzarella
a forma kenéséhez:
vaj

Elkészítés:
A spenótot leforrázzuk, 15 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután jól lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, hozzászórjuk a lisztet, majd fokozatosan beleöntjük a tejet, közben az egészet csomómentesre keverjük. Miután a mártás besűrűsödött, hozzáadjuk a spenótot és a ricottát. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és a zúzott fokhagymával. A főtt húst szálaira szedjük.
A sütőformát kivajazzuk. Először a spenótos mártásból kanalazunk az aljára, erre helyezzük a lasagnelapokat. Ismét besamel következik, majd a főtt csirkemell, és így rétegezzük tovább. A végén reszelt mozzarellával megszórjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...