Koskacukor: Hortobágyi húsos palacsinta

2016. június 10., péntek

Hortobágyi húsos palacsinta

Még a május elsején főzött bográcsos marhapörkölt után nem sokkal készült ez a finom hortobágyi húsos palacsinta, ami egy nagyon jó ötlet a maradék felhasználásához. Ha bár Balázs jobban szereti, mint én, szívesebben készítem el ebben a formában, mint mondjuk egy gulyás levest. Azt utána ismét lehet lefagyasztani, mivel úgysem fogy el egy-két evésre. Végül nagyon egyszerű dolgunk van, mert csak palacsintát kell sütnünk, ledarálni vagy turmixolni a pörköltet, betölteni és már fogyasztható is.








Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók 3-4 személy részére
60 dkg marhapörkölt
3 dl marhapörkölt szaftja
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors
fűszerpaprika

a palacsinta tésztához
30 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dl szóda
3 tojás
csipet só

a sütéshez
olaj

Elkészítés:
Először elkészítjük a palacsinta tésztáját. A liszttel kikeverjük csomómentesre a tojásokat és a hozzáadott tejet, majd szódával hígítjuk. Végül beleteszünk egy csipet sót. Enyhén olajozott forró palacsintasütőn kisütjük. Figyeljünk arra, hogy egy kicsit vastagabb legyen, ne papír vékony.
A pörköltet felmelegítjük. A szaft nagyobb részét leszedjük, és felforrósítjuk, majd a tejfölben kikevert liszttel besűrítjük. Fűszerpaprikával, sóval és borssal ízesítjük. A húst botturmix segítségével, vagy aprítógépbe helyezve szinte pépes állagra turmixoljuk. Húsdarálóval is megoldható. A kész palacsintákat betöltjük. Behajtjuk balról és jobbról, majd fentről lefelé és lentről felfelé kissé szorosan. Helyezhetjük jénaiba, majd a ráöntött szafttal újra átmelegíthetjük, de ha forró, akkor tálalhatjuk egyből.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...