Koskacukor: Mézes-mustáros csirkemell, hagymás burgonyával

2016. június 29., szerda

Mézes-mustáros csirkemell, hagymás burgonyával

A mézes-mustáros csirkemell kimondottan a kedvenceim közé tartozik, anyu gyakran készítette amikor kicsi voltam, bár nem ilyen verzióba, de arra emlékszem, hogy mindig burgonyapüré volt mellé a köret. Most egy kicsit más verzióba, hagymás krumplival tálalva került az asztalra. Egy ami biztos, hogy gyorsan elkészül és még a konyha sem melegszik fel. :) Na jól van, ne panaszkodjunk, mert amikor meg hideg volt, akkor a napsütésért sírtunk, most meg a 40 fok miatt. Hát szélsőségek azért vannak.





Mézes-mustáros csirkemell, hagymás burgonyával
Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál méz
2 teáskanál magos dijoni mustár
2 teáskanál dijoni mustár
1 dl száraz fehérbor
só, bors
2 dl 10%-os tejszín
1 teáskanál keményítő

a hagymás burgonyáshoz
1 kg burgonya
1 evőkanál libazsír
1 nagy fej lilahagyma

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A csirkemellfilét felkockázzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és apróra daraboljuk. Kevés olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, hozzátesszük a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Rácsurgatjuk a mézet, belekanalazzuk a kétféle mustárt, sóval és borssal ízesítjük, végül felöntjük fehérborral. Fedő alatt puhára pároljuk. A keményítőt kikeverjük a tejszínnel, majd a kész csirkemellhez adjuk és sűrűsödésig főzzük.
A burgonyát héjába megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük. Nem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok. A lilahagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, libazsíron megdinszteljük. A tört burgonyához adjuk és sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...