Koskacukor: Diós stracatellakocka

2016. június 15., szerda

Diós stracatellakocka

Szerintem tisztában vagytok már azzal, ha nálam sütemény készül a konyhában, az valamilyen formában megpróbál egészséges lenni. Leszámítva a habtejszínt annak mondható, ráadásul kis kockákra szelhető, így nem olyan feltűnően fogy el gyorsan. :) Előre szólok, hogy nagyon finom. Cukrot nem tartalmazó illetve lisztet is csak éppen. A nyírfacukor új csomagolása gondoskodik arról, hogy ne kelljen öntögetni külön tároló edényekbe, hanem lecsavarható zacskós megoldása segít a könnyű tárolásban.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júniusi számában is.








Diós stracciatellakocka
Hozzávalók 20 × 25 cm-es formához
a piskótához
25 dkg darált dió
1 púpozott evőkanál fehér tönkölyliszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
12 dkg nyírfacukor
6 tojás

a krémhez
8 dl 30%-os habtejszín
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg étcsokoládé
6 dkg nyírfacukor
4 zselatinlap

a tetejére
holland kakaópor

Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjét felverjük a nyírfacukor felével, a tojások sárgáját kihabosítjuk a másik felével. A diót elvegyítjük a liszttel, a fahéjjal és a sütőporral. A fehérjehabhoz adjuk a tojássárgáját, majd több részletben óvatosan beleforgatjuk a száraz alapanyagokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesre simítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. (Tűpróba!) Eltávolítjuk róla a sütőpapírt, rácsra helyezzük, és hűlni hagyjuk. Hidegen 2 lapra szeljük.
A krémhez a zselatint beáztatjuk. A fehér csokoládét 2 dl tejszínnel felolvasztjuk. Az étcsokoládét késes aprítóban apróra daráljuk. A maradék tejszínhabot keményre verjük a nyírfacukorral. A zselatint 3-4 evőkanál vízzel, kis lángon felolvasztjuk. Az olvasztott csokoládéhoz adjuk, gyorsan kikeverjük, majd az egészet a felvert tejszínhabhoz öntjük. Még egyszer alaposan átdolgozzuk, végül beleforgatjuk a csokoládédarabokat. A krémet kettéosztjuk, majd a piskótalapok közé, illetve a sütemény tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Felszeleteljük, majd meghintjük kakaóporral.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...