Koskacukor: Lecsós marhacsíkok, tarhonyával

2016. június 14., kedd

Lecsós marhacsíkok, tarhonyával

Azt hiszem lassan itt a lecsó szezon. Most már a zöldségeknek végre van ízük, úgyhogy nyugodtan főzhetünk belőle. Nagyon szeretem a lecsó bármely változatát és szerencsére nem csak én vagyok így ezzel. A reggeli és a vacsorám nagy részét zöldségek teszik ki, azt hiszem azok közé tartozok, akik nem is tudnának nélkülük meglenni. A lecsóhoz pedig mi más is párosulhatna, mint a pirított tarhonya.







Lecsós marhacsíkok, tarhonyával
Hozzávalók 4 személy részére
40 dkg marhahús
15 dkg bacon
3 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl házi sűrű paradicsomlé
3 dl víz
3 nagy paradicsom
1 kaliforniai paprika
1 fehér paprika
frissen őrölt bors
őrölt kömény

fűszerpaprika

a pirított tarhonyához
20 dkg tarhonya
olívaolaj

víz

Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára daraboljuk, olívaolajon megdinszteljük. A marhahúst felcsíkozzuk, majd a hagymához adjuk és fehéredésig pirítjuk. Ezután mehet hozzá a bacon, majd frissen őrölt borssal, őrölt köménnyel és sóval ízesítjük. Amikor a bacon zsírja is kisült, felöntjük házi paradicsomlével, a továbbiakban annyi vízzel, amennyit mindig elfő. Fedő alatt félpuhára pároljuk. A kétféle paprikát felcsíkozzuk és hozzáadjuk. Az utolsó 20 percben mehet bele a feldarabolt paradicsom. Miután jól besűrűsödött megszórjuk kevés fűszerpaprikával, pár percig még főzzük, majd tálalásig melegen tartjuk.
A tarhonyát magas falú serpenyőben lepirítjuk kevés olívaolajon, sóval ízesítjük, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel. A továbbiakban, ha szükséges akkor adunk még hozzá. Közepes lángon puhára főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...