Koskacukor: Mexikói csirkemell saláta

2016. június 27., hétfő

Mexikói csirkemell saláta

Hétvégén eljött az én "nagy" napom is, 15 év után elhatároztuk, hogy összeházasodunk. Nem vittük túlzásba, nem is készültünk rá sokat és csak szűk családi körben tartottuk meg, de szerintem így volt tökéletes. Igen, ilyen hosszú idő után már máshogy gondolja az ember. Azért többen megkérdezték aranyosan, hogy óvodás korunkba jöttünk össze? :) Na, jól van, annyira azért már nem vagyunk fiatalok. Emlékszem sok mindenen mentünk keresztül, ami csak megerősítette a mi kapcsolatunkat és ez az elhatározás már ért bennünk, de kellett valami, ami miatt spontán most megtörténhetett. Mind a kettőnk életében a legszebb esemény volt eddig, de tudom, hogy nem ez az egyetlen. A jövőben sok szép és jó dolog fog velünk történni. :) De először is menjünk sorjában.
Most viszont, ha már ekkora kánikula van és a negyediken is lassan megközelíti a hőmérő a 30 fokot, véletlenül se álljunk nagy főzésnek inkább készítsünk egy szuper salátát.







Mexikói csirkesaláta
Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál mexikói fűszerkeverék
1 dl olívaolaj

továbbá
3 fej szívsaláta
1 kaliforniai paprika
1 konzerv kukorica
15 dkg reszelt sajt

a dresszinghez
2 teáskanál szezámmagos saláta fűszerkeverék
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál méz
kevés víz

és még
ciabatta
libazsír

Elkészítés:
A mexikói fűszerkeveréket hozzáadjuk az olajhoz, majd az egész csirkemellet bepácoljuk és hűtőbe helyezzük egy éjszakára, de minimum 2 óra hosszára Száraz serpenyőbe alacsony lángon mindkét oldalát megsütjük. Fontos, hogy ne hirtelen, magas hőfokon, mert nem fog átsülni.
Egy nagy tálra feldaraboljuk a salátát, a kaliforniai paprikát, mellé tesszük a lereszelt sajtot és a lecsepegtetett konzerv kukoricát. Helyet hagyunk a csirkemellnek ami, ha elkészült akkor szép vékony szeletekre feldaraboljuk. A dresszing hozzávalóit kikeverjük, majd tálalásnál meglocsoljuk vele a kiszedett salátát. A ciabattát ujjnyi vastagságra vágjuk, megkenjük libazsírral, mindkét oldalát száraz serpenyőben megpirítjuk. A saláta mellé tálaljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...