Koskacukor: Mediterrán grill csirkemell, márványsajtos tepsis burgonyával

2016. június 16., csütörtök

Mediterrán grill csirkemell, márványsajtos tepsis burgonyával

Annyi minden történik velem mostanában, hogy talán már magam sem hiszem el. Egyenlőre még titok marad, de hamarosan felfedem. Addig is igyekszem recepteket hozni, bár nagyon kevés időm van még mindig, talán hétvégén lesz egy kis pihenés, azután legközelebb szerintem talán, talán szeptember. Végig pörögni fog a nyár, de remélem nem csak a melóval és az egyéb munkával leszek elfoglalva, hanem grillezni és sütögetni is lesz időm. Ismét egy fantasztikus grill csirke recept, amihez a Fűszerész által forgalmazott mediterrán zöldfűszer keveréket használtam. Másra már szinte nem is volt szükségem.







Mediterrán grill csirkemell, márványsajtos tepsis burgonyával
Hozzávalók 4 személy részére:
a mediterrán grill csirkemellhez
80 dkg csirkemellfilé
2 teáskanál mediterrán zöldfűszer keverék
5 aszalt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 szál bazsalikom levelei
2 szál petrezselyem
1 dl olívaolaj

a márványsajtos tepsis burgonyához
80 dkg újburgonya
1 dl tej
1 dl tejszín
5 dkg vaj
só, bors
15 dkg márványsajt

Elkészítés:
A páchoz kikeverjük az olívaolajjal a mediterrán zöldfűszer keveréket, hozzáadjuk a felaprított aszalt paradicsomot, fokhagymát, bazsalikomot és petrezselymet. Bepácoljuk a felszeletelt csirkemellfilét, hűtőbe helyezzük 2-3 óra hosszára.
Faszenes grill felett vagy 200 fokos sütőbe helyezve készre sütjük.
Az újburgonyát felkarikázzuk. Egy közepes jénait kikenünk vajjal és elhelyezzük a burgonya karikákat. Felöntjük tejszínnel és tejjel. Sózzuk és borsozzuk. A tetejére rámorzsoljuk a márványsajtot. Alufóliával letakarjuk, majd előmelegített 200 fokos sütőbe helyezzük 30 percre. Tovább sütjük fólia nélkül még 20 percig.
Tálalhatjuk friss salátával, vagy grill zöldségekkel is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...