Koskacukor: Sült spaghettis fritatta

2013. április 28., vasárnap

Sült spaghettis fritatta

Ismét egy olyan ebéd után kutattam, amit a párom is szeret és persze húsmentes. Na jó, egy kis sonka van benne, de ennyi belefér. Tehát a feladat nagyon nehéz. Nem szereti a gombát, a brokkolit, a karfiolt, a cukkinit, a padlizsánt és biztos van olyan, ami most nem jutott eszembe. Persze ez a recept is tartalmazna gombát, de helyettesítettem kukoricával.


Sült spaghettis fritatta
Hozzávalók:
10 dkg főtt spagetti
13 dkg sonka (találtam nagyon finom angol szalonnát, szerintem a sonkának, ami a boltba kapható, nincs íze)
5 tojás
13 dkg kukorica
8 dkg zöldborsó
1 zöldpaprika
2,5 dl tejszín
3 dkg vaj
petrezselyem

Tetejére:
reszelt sajt

Elkészítés:
Serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a paprikát, majd a felkockázott sonkát.  Ezután a borsót, ha már kicsit megpuhult mehet a kukorica (ha mirelit, akkor a borsóval együtt kell bele tenni) . Ha kész kissé hűlni hagyjuk.Kis tálban felverjük a tojásokat, adjuk hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal. Keverjük hozzá a zöldségeket és a spagettit, majd egy kivajazott tűzálló formába öntsük bele. Sajttal meghintve 180°C-os előmelegített sütőben 20-25 percig aranybarnára sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...