Koskacukor: Vörösboros-fokhagymás karaj

2014. február 4., kedd

Vörösboros-fokhagymás karaj

Általában a vasárnapot a konyhában töltöm. Délelőtt megfőzöm az aznapi ebédet, délután pedig kezdem elejétől és jön a hétfői menü. Néha sikerül úgy kitalálnom, hogy megúszom és marad belőle másnapra, de a hétfői sütögetéssel se járok jobban, mert elég későn érek haza az edzés miatt. Így inkább marad a vasárnap. Bevallom néha, amikor már eljön a délután négy óra és még mindig pakolgatom az elmosott tányérokat szívesebben pakolnám egy nagy zsákba.
Azért választottam ezt, mert friss salátával akár vacsorára is meg lehet enni a maradékot illetve nem kell vele túl sokat foglalkozni. Azt nem mondom, hogy gyorsan elkészül, mert mégis csak sertés, ami nem pár perc alatt sül át, de hamarabb is elkészíthető fogyasztás előtt. Újra melegítve is ugyanolyan finom szaftos, omlós.




Vörösboros-fokhagymás karaj
Hozzávalók:
6 szelet csont nélküli karaj
só, bors
3 ek. olívaolaj
1-2 babérlevél
1 fej fokhagyma
2 dl vörösbor
2 dl hús alaplé (nekem most csirke volt)
1 ek. balzsamecet

Elkészítés:
Először sózzuk és borsozzuk meg a hús szeleteket. A fokhagymát szedjük gerezdekre és pucoljuk meg. Hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg a hús mind két oldalát. Kb. olyan 2-2 percig süssük. Vegyük ki a serpenyőből és öntsük rá a vörösbort. Addig forraljuk, amíg nem kezd el sűrűsödni. Ekkor tegyük vissza a karajokat, adjuk hozzá a babérlevelet és a balzsamecetet, majd öntsük fel a hús alaplével. Fedő alatt pároljuk puhára. Vigyázzunk a vége felé, amikor elfő a folyadék és már csak a szaft marad akkor fedő nélkül pirítsuk meg enyhén mind a két oldalát.
Friss salátával tálaltam, de szerintem a tört burgonya illik még hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...