Koskacukor: Citromos, petrezselymes, fokhagymás tészta

2014. április 27., vasárnap

Citromos, petrezselymes, fokhagymás tészta

Szerintem nincs jobb egy házi friss tésztánál. A legegyszerűbben elkészítve is sokkal ízletesebb, mint a bolti. Lehet csak azért, mert benne van a szívem-lelkem és legalább 1 órát dolgozok vele, mire csak a tészta elkészül.
Nem a tojásos verziót szoktam alkalmazni, hanem durum lisztből készítem, annyi víz hozzáadásával, hogy összeálljon a tészta és közepesen kemény állagot kapjak. Fóliázva hagyom szobahőmérsékleten 1 órát pihenni, majd kinyújtom és ezután variálom úgy, ahogy felszeretném használni. Egy hosszú rúdra akasztva hagyom megszáradni, ha nem használom fel egyből. A tészta készítéséről bővebben itt tudtok olvasni.






Citromos, petrezselymes, fokhagymás tészta
Hozzávalók (2fő):
25 dkg széles metélt
3-4 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
frissen facsart citromlé
só, bors

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe. Házi tésztánál sokkal rövidebb időre van szükség, vigyázzunk nehogy szétfőzzük!
A fokhagyma gerezdeket pucoljuk meg, daraboljuk nagyon apróra. A vajat olvasszuk fel egy mélyebb serpenyőbe, dobjuk rá a fokhagymát és pirítsuk meg, de ne égessük meg, mert keserű lesz. A petrezselymet daraboljuk fel és dobjuk ezt is hozzá. Ízesítsük citromlével, sóval és borssal. A kifőtt, leszűrt tésztát tegyük rá és jól forgassuk össze.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...