Koskacukor: Ruccola saláta édesburgonyával - VKF 63!

2014. április 25., péntek

Ruccola saláta édesburgonyával - VKF 63!

Ismét elérkezett egy újabb forduló a Vigyázz! kész! főzz! gasztro játékkal, ahol most a háziasszony a Zöld múzsa blog írója. A téma pedig: "A saláta, mint fő fogás". Nagyon örültem ennek a témának, mert egyrészt imádom a salátát, általában vacsorára mindig összedobok valamit, így úgy érzem könnyű dolgom volt.
Sokfélét lehet készíteni, akár ebédre is fogyókúrázók, diétázók részére vagy, ha már unjuk a húst, akkor ebből könnyen ki is lehet hagyni.

Ötletek, hogy milyen lehet egy saláta:

  • meleg, hideg
  • készülhet tésztával, csirke hússal, baconnel, valamilyen hal félével, gyümölccsel vagy csak simán zöldségek keverékével
  • különböző öntetekkel: ecetes, mustáros, joghurtos, mézes, paradicsomos, gyümölcsös vagy valamilyen különleges fűszerezéssel (a legjobb friss fűszernövényeket használni)
Most, így húsvét után ismét bele kell vágni egy kicsit a fogyókúrába, mert igenis ez a sok édesség és a sonka-tojás hagyott némi felesleget. 
Illetve most már itt a tavasz egyre több friss magyar zöldség kapható a zöldségesnél, nekem is jobban esik már a saláta, mert van íze még a paradicsomnak is, úgyhogy bátran vásároljunk be és készítsünk kedvünkre salátát, akár főételként ebédre vagy vacsorára. Egészséges, sok vitamin van benne és egy tisztító vagy fogyókúrának is megfelelhet.







Ruccola saláta édesburgonyával
Hozzávalók (2 fő):
1 doboz ruccola
1/2 kisebb kaliforniai paprika
4 kisebb paradicsom
2 kicsi édesburgonya
2 retek
2 szál újhagyma
2-3 főtt tojás
2 ek. kukorica
fetasajt

Dresszinghez:
2-3 ek. extra szűz olívaolaj
1 ek. balzsamecet
1 tk. worcester szósz
1 tk. méz
kakukkfű, rozmaring
só, bors

Elkészítés:
Természetesen nagyon egyszerű.
Az édesburgonyát szeljük karikára, sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük egymás mellé. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg rozmaringgal és spricceljük meg olívaolajjal. Előmelegített 200°C-os sütőbe tegyük és 15-20 perc alatt süssük puhára. Addig daraboljuk fel a többi zöldséget, főzzük meg a tojást és halmozzuk egy óriási tányérra. Tetejét szórjuk meg kockára vágott fetasajttal.
A dresszing hozzávalóit keverjük ki, adjunk hozzá egy kevéske vizet, majd locsoljuk meg vele a salátánkat. 






1 megjegyzés:

  1. Izgalmas, ugyan nekem az édesburgonya inkább az ősz telített ízeit hozza, de mindenképpen kipróbálnám ezt a kombót is! Gyere el a blogomba az összefoglalóra...és nagyon köszönöm, hogy velünk salátáztál!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...