Koskacukor: Epres-túrós angel food cake

2014. április 20., vasárnap

Epres-túrós angel food cake

Nem olyan rég rátaláltam erre a fantasztikus tojásfehérje hasznosításra alkalmas piskótára. Ismét összegyűlt egy pár a hűtőbe, úgyhogy valamit kellet már megint kezdjek vele. Az eredeti terv narancsos-dió torta lett volna a húsvéti desszertünk, de rögtön hozzá kombináltam egy kis epret, a mélyhűtőbe volt házi túró, úgyhogy módosítottam a terven. Ami ugyan nem is baj, mert így egy sokkal könnyebb, nem olyan nehéz sütit tehettem az asztalra. A húsvét is olyan, mint a karácsony. Főzünk-főzünk, mintha több férne belénk, mint a többi napon. Nem baj, adjuk meg a módját, a másik legalább nem kell másnapra főzni. :)











Epres-túrós angel food cake
Piskótához:
5 db tojásfehérje (250 g)
1/4 bögre liszt
1/2 bögre nyírfacukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk. citromlé

Töltelékhez:
500 g túró
150 g görög joghurt
4 ek. nyírfacukor (porcukor)
400 g friss eper
2 ek. erdei gyümölcsös házi lekvár

Elkészítés:
A tojásfehérjét verjük habbá úgy, hogy a vége felé adagoljuk hozzá kanalanként a kétféle cukrot, majd a legvégén a citromlét. A lisztet szitáljuk hozzá és óvatoson keverjük össze. Egy zsírpapírral bélelt 30x25 cm-es tepsibe simítsuk el. Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük 18-20 percig. Ezután rögtön húzzuk le róla a papírt, majd hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez tisztítsuk meg az epret, daraboljuk apró kockára. A díszítéshez tegyünk félre 3 szép nagy epret. A túrót keverjük ki a joghurttal és a cukorral, majd forgassuk bele a túrót.
A piskótát kenjük meg lekvárral. Kanalazzuk rá a tölteléket, simítsuk el, majd tekerjük fel.
Nem lesz könnyű, mert a piskóta vékony és nem túl erős, de pont körbe éri.
Egy igazi tavaszi, könnyű desszertet kapunk! Porcukorral megszórva tálaljuk!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...