Koskacukor: Olaszos rántott hús, parmezánnal

2014. április 24., csütörtök

Olaszos rántott hús, parmezánnal

Nagyon ritkán nézek tv-t, mert egyszerűen nincs semmi normális műsor. A tv paprikán is annyi az ismétlés, hogy Jamie receptjeit sokszor már tudom kívülről, mert mindig ugyanabban az időpontban adják ugyanazokat a részeket. Viszont, amióta a TLC-n Buddy Valastro, a tortakirály elkezdett főzni, azóta szívesebben nézem az ő műsorát. Igaz ott is már sok az ismétlés, mert szinte az összes részt láttam már. Vajon mi tetszik a legjobban? Nem fogjátok kitálalni. :) Olasz ételeket főz és egyszerűen imádom, hogy mindig látok valami újat. 
Párom kedvence a rántott hús, úgyhogy húsvétkor szerettem volna neki valamivel kedvezni, de hogy ne legyen unalmas, így Buddy-nál látott verziót készítettem el.
Isteni jó! Azt mondták rá, mint egy szelet pizza tészta nélkül! :) Próbáljátok ki!





Olaszos rántott hús, parmezánnal
Hozzávalók:
8-10 szelet csont nélküli karaj
2 tojás
tk. tönköly zsemlemorzsa
tk. liszt
só, bors

1 konzerv paradicsom
1/2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. balzsamecet
bazsalikom, majoránna, kakukkfű

Tetejére:
reszelt parmezán

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
A vöröshagymát és a fokhagymát daraboljuk apróra, majd kevés olívaolajon dinszteljük meg. Öntsük rá a konzerv paradicsomot, fűszerezzük ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett rotyogtassuk, amíg be nem sűrűsödik.
A karaj szeleteket klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk. Forgassuk meg lisztben, tojásba, majd a zsemlemorzsába és kevés olívaolajon süssük meg mind a két oldalát. Ha sikerült szépen kiklopfolni, akkor elég rövid idő alatt megsül, úgyhogy ne szárítsuk ki.
Papírtörlőre téve itassuk le a felesleges zsiradékot.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymás mellé. Kanalazzuk rá a paradicsom mártást, majd szórjuk meg bőven reszelt parmezánnal.
Tegyük a sütőbe 10-15 percre, amíg a sajt szépen rá nem sül. Gáz sütőnél a legfelső részre, villanysütőnél lehet grillezni.
Rozmaringos újburgonyával tálaltam, amit kevés olívaolajjal, fedő alatt megpároltam, majd mikor félig megpuhult fedő nélkül addig sütöttem, amíg meg nem pirult.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...