Koskacukor: Csicseriborsó lisztes toast kenyér

2015. április 29., szerda

Csicseriborsó lisztes toast kenyér

Nagyon ízlik a csicseriborsó és a csicseriborsó lisztes palacsinta is. Ráadásul nagyon egészséges, sok vitamin van benne és tele van fehérjével, lassan felszívódó szénhidráttal. Gondoltam kipróbálom kenyérbe is. Nem csalódtam. Finom ropogós lett kívülről, belül pedig puha, lyukacsos. Egyszerű elkészíteni és tuti siker!






Csicseriborsó lisztes toast kenyér
Hozzávalók (10x20cm-es kenyér formához):
100 g csicseriborsó liszt
100 g barna rizsliszt
50 g Nutri free per Pane gluténmentes lisztkeverék
50 g Schär mix B gluténmentes lisztkeverék
1 kávéskanál só
1 teáskanál ecet
2 evőkanál olívaolaj
3 g instant élesztő
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt római kömény
2 dl langyos víz

Elkészítés:
Mindent mérjünk ki a dagasztó tálba, majd dolgoztassuk a gépet 4-5 percig.
Vegyük el a sütőformánkat, kenjük ki vékonyan olívaolajjal, majd szilikon lapát segítségével kanalazzuk át a tésztát. Simítsuk el a tetejét és letakarva pihentessük kb. 1,5 órán keresztül. Ez idő alatt szépen megkel.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük kb. 45 percig.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...