Koskacukor: Rakott burgonya újhagymával, cheedar sajttal és cayenne borsos csirkemellel

2015. április 24., péntek

Rakott burgonya újhagymával, cheedar sajttal és cayenne borsos csirkemellel

Egyik kedvenc zöldségünk az édesburgonya és most már elég ritkán lehet kapni. Melyik nap viszont találtunk bevásárlás közben rögtön a kosárba is tettünk két szép nagy darabot. Az egyikből rögtön egy egyszerű egytálételt készítettem, ami nagyon finom, ízletes lett. Kicsit különleges, de egyszerű és gyorsan elkészíthető, ráadásul tényleg nem kell vele sokat foglalkozni és nem jár sok mosatlannal sem. Tehát, ha nincs időnk, de valami finomra vágyunk, akkor készítsünk egyszerűen egy rakott burgonyát. De ne csak magyarosan! :)






Rakott burgonya újhagymával, cheedar sajttal és cayenne borsos csirkemellel
Hozzávalók (4 személyre):
4 szem burgonya
1 nagy édesburgonya
1 kg csirkemell
1 csokor újhagyma
15 dkg cheedar sajt
1 dl tej
só, bors
cayenne bors

Elkészítés:
A burgonyákat hámozzuk meg és kockázzuk fel. A csirkemellet is vágjuk nagyobb darabokra. Az újhagymát szeljük karikára, a sajtot pedig reszeljük le.
Tegyük egy tálba a burgonyát és a csirkemellet, sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg bőségesen cayenne borssal és forgassuk össze. Halmozzuk egy hőálló edénybe, szórjuk meg újhagymával, öntsük rá a tejet, majd takarjuk le alufóliával.
Helyezzük előmelegített 200°C-os sütőbe és pároljuk 40 percig fólia alatt. Amikor a burgonya megpuhult, távolítsuk el a fóliát, szórjuk meg cheedar sajttal. Toljuk vissza még 10-15 percig, amíg szép aranybarna lesz a tetejét a sajt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...