Koskacukor: Áprilisi grill party

2015. április 19., vasárnap

Áprilisi grill party

Elég hűvösnek indult a mai nap. Készítettem egy fantasztikus reggelit, aminek a receptjét hamarosan megosztom veletek, azután kimentünk a piacra pár friss zöldségért és gyümölcsért, majd összeszedtük az előző nap bepácolt húsokat és a desszertet és átvágtattunk anyuhoz. Még a hét közepén vacilláltunk rajta, hogy megtartsuk e a betervezett grillezést, amit még a múlt héten találtam ki a majdnem 30 fokban, de mivel a következő két hétben biztosan nem fogunk ráérni, így arra gondoltam, hogy 12 fok sem rossz csak ne essen az eső. Naná, hogy megtartjuk!!!
Amikor mi nekikezdünk a grillezéshez úgy vagyunk vele kicsivel nem kezdünk neki, úgyhogy 3,5 kiló hússal indultunk el plusz még anyuéknál volt egy tálca micii (mics), ami a fiúk nagy kedvence. Délelőtt megérkezett a 30 darab csirke, akiknek 3 hét múlva szomorú sorsuk lesz, mi meg örülünk, mert nem esszük ismét egy darabig a tápos bolti csirkét. Ezután nekiálltunk a tűzrakásnak, majd szép sorjában megsütöttünk mindent. Az idő szerintem a körülményekhez képest, amilyet ígértek csodálatos volt, hiszen 70%-ban sütött nap és ráadásul délután a napon 25°C-ot mutatott a hőmérő. Jó volt kint lenni a szabadban és kellemesen eltöltöttük a napot.
Megosztom veletek a pác recepteket, ugyanis nagyon finomak lettek és mivel sokszor nekem is feladja a leckét, hogy milyen fűszereket használjak, így gondoltam jól jöhet, ha valaki grillezést tervezne. A fotók nem "műteremben" készültek, tálalásnál pedig már nagyon éhesek voltunk, tehát maradtak a grillezés közben készült fotók. Jah és ha nem baj, akkor bemutatom az új gidánkat Hópihét és a szokásos kedvenc fotogén kutyusomat Gombócot. Hópihének köszönhetően ismét készülnek majd kecskesajtok és néha még kecsketej is jut nekem. :)





Marokkói csirkeszárny 
Hozzávalók (2,5 kg húshoz):
4 dl házi sűrű paradicsompüré
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 dl olaj
2 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt bors
2 teáskanál fűszerpaprika
2 teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál őrölt koriander
1/2 teáskanál chili
1 chili paprika
2 teáskanál curry
4 gerezd fokhagyma

Mustáros-zöld fűszeres tarja
Hozzávalók ( 5 nagy szelethez):
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál magos dijoni mustár
1/2 teáskanál fekete mustármag
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál majoránna
1/2 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál egész bors
1 teáskanál só
1 dl olaj

Bazsalikomos csirke saslik
Hozzávalók (50 dkg csirkemellhez - 4 saslikhoz):
10 levél bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl olaj
só, bors
+
1 saláta cukkini
10 db koktél paradicsom
2 fej lilahagyma

Elkészítés menetét nem írom le, mert szerintem egyértelmű. A pácban a húsok egy éjszakát álltak.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...